NEEO

NEEO: slimme afstandsbediening heeft eigen scherm en iOS-app

Met de NEEO-afstandsbediening kun je de Apple TV en televisie bedienen, maar ook slimme apparatuur zoals Philips Hue-verlichting.

NEEODe markt voor slimme apparaten in huis groeit steeds meer, maar bijna al deze apparatuur moet vanuit een eigen iOS-app worden bediend. Steeds meer bedrijven proberen manieren te vinden om de besturing van deze apparaten te combineren, zoals ook Apple met het HomeKit-protocol. De makers van de NEEO pakken het net wat anders aan: zij maken een speciale afstandsbediening, die via een basisstion je apparatuur kan besturen. Met een handige iPhone-app.

De NEEO-afstandsbediening heeft een klein scherm met daaronder een aantal fysieke knoppen. Deze afstandsbediening verbindt de ‘NEEO brain’, een klein, rond basisstation dat connectie legt met alle slimme apparatuur die je in huis hebt. Deze gebruikt onder andere Bluetooth, Wi-Fi en het Zigbee-protocol van Philips om deze verbinding te leggen. Hierdoor werkt de afstandsbediening onder andere met de Philips Hue en SONOS-luidsprekers. In het station zit ook een infraroodlamp, waardoor de afstandsbediening ook werkt met je televisie, Apple TV en de settopbox van je tv-provider.

NEEO appHet basisstation van de NEEO verbindt met de bijbehorende afstandsbediening, maar kan ook communiceren met de bijbehorende iOS-app. Hierdoor kan je iPhone of iPad worden gebruikt als afstandsbediening, met daarop al dezelfde functies van het losse apparaatje.

Steeds meer fabrikanten proberen van hun eigen slimme apparatuur een platform te maken. Zo praten apparaten bijvoorbeeld ook met de Nest-thermostaat, mits de juiste API hiervoor wordt gebruikt. De NEEO is net iets anders: de afstandsbediening is geen platform, maar haakt juist in op alle bestaande platformen. Hierdoor is hij ook een stuk flexibeler. De maker is namelijk niet afhankelijk van andere fabrikanten die ondersteuning voor de afstandsbediening moeten toevoegen.

De NEEO is op Kickstarter te bestellen voor 219 dollar, mits je er vroeg bij bent. Wil je alleen het basisstation voor de iPhone-app, dan betaal je 148 dollar. De makers willen voor 12 februari 50.000 dollar inzamelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 januari 2015, 19:29
Categorie Accessoires
Onderwerp kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.