Burstio icoon

Met Burstio maak je snel een GIF-animatie op je iPhone

Gebruik jij regelmatig de burst-modus van de camera-app op de iPhone? Met Burstio maak je daar een bijzonder artistiek filmpje of een gekke GIF-animatie van.
Bram Balk - · Laatst bijgewerkt:

Het icoontje van BurstioDe burst-modus van de iPhone is enorm leuk om mee te spelen. Eigenlijk is deze functie vooral bedoeld om gemakkelijk actiefoto’s mee te maken: doordat je heel snel foto’s achter elkaar schiet, vang je precies dat ene magische moment. Maar je kunt Burst-foto’s ook voor heel andere dingen gebruiken, zoals de app Burstio laat zien.

Burstio maakt aparte filmpjes

Burstio kan namelijk een serie burst-foto’s openen en er een filmpje van maken, zonder geluid overigens. Ook moet je bedenken dat de video er nogal apart uit komt te zien omdat je foto’s bekijkt op een snelheid van maximaal 10 fps (frames per seconde). Dat zie je meteen: voor vloeiend beeld heb je minimaal 24 fps nodig. Daarbij kun je het filmpje ook versnellen of vertragen, zodat je naar een optimaal effect kunt zoeken. Uiteindelijk oogt het meestal erg artistiek, want de de filmpjes worden geëxporteerd als .mov-bestand in 720p of 1080p.

Hieronder zie je een filmpje, gemaakt met Burstio:

Burstio maakt Animated GIF

Waar we echter het meeste van zijn gecharmeerd, is de mogelijkheid om burst-foto’s op te slaan als GIF-animatie (Voorbeeld). Je iPhone wordt namelijk door deze functie opeens het gemakkelijkste apparaat om een gif-je mee te maken! Je hoeft alleen maar met de camera-app op de iPhone een serie burst-foto’s te schieten als iemand iets bijzonders of geks doet. (De app kan dat namelijk niet zelf.) Daarna heb je binnen een paar minuten een gif-animatie gemaakt met Burstio. Da’s érg leuk voor Facebook!

Burstio

Burstio heeft als introductieprijs €0,99, maar zal later nog een euro duurder worden. Je kan de app alleen gebruiken als je een iPhone hebt die de burst-modus heeft. Dat zijn alle modellen vanaf de iPhone 5s.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 januari 2015, 13:16
Categorie Apps
Onderwerp animated gif

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.