Mogelijke iPad mini’s opgedoken in iOS-logbestanden

De iPad mini is opgedoken in developerlogs. Marco Arment van Instapaper heeft een iPad2,5 en iPad2,6 aangetroffen en denkt dat het om de iPad mini gaat.

ipad miniInstapaper-ontwikkelaar Marco Arment heeft twee nieuwe iPad-codenamen gevonden in de iOS-logbestanden. Het gaat om een ‘iPad2,5’ en een ‘iPad2,6’, twee tablets die nog niet op de markt zijn. De naamgeving is opvallend, want Apple is bij de derde generatie al toe aan de codenamen iPad3,x. De iPad2,3 staat voor de iPad 2-modellen met Wi-Fi, GSM en CDMA-ondersteuning. De iPad2,4 is een nieuwere versie van de iPad 2, die op de markt kwam toen de derde generatie iPad verscheen. Arment vermoedt dat het bij de iPad2,5 en iPad2,6 gaat om de iPad mini, die technisch gezien gebaseerd is op de hardware van de iPad 2.

Als de observaties kloppen zal de iPad mini in feite een kleinere versie van de iPad 2 zijn, dus met een A5-processor en met 512 MB RAM-geheugen. Dat is niet voldoende om een retinascherm aan te sturen, dus het kan erop wijzen dat de iPad mini een niet-retinascherm krijgt. John Gruber speculeerde eerder dat de iPad mini een 7,85-inch scherm krijgt met een resolutie van de originele iPad. Dit is 1024 x 768 pixels, terwijl de huidige iPad een 9,7-inch scherm heeft met een resolutie van 2048 x 1536 pixels.

Als Apple een iPad mini gaat uitbrengen, is dat opmerkelijk. Tegelijk is het feit dat er gebruik wordt gemaakt van bestaande technologie een keuze die Apple wel vaker heeft gemaakt. Tim Cook kiest ervoor om hardware van de vorige generatie goedkoper te maken, zodat het marktaandeel kan groeien. Meestal gebeurt dat met een apparaat die eruit ziet als de vorige generatie. Zo werd bij de introductie van de iPhone 4S ook een ‘nieuwe’ iPhone 4 met een lagere geheugencapaciteit ingevoerd. Bij de iPad mini lijkt het erop dat Apple voor het eerst een compleet nieuw ‘budgetmodel’ op de markt gaat brengen, die andere afmetingen heeft dan alle voorgangers. De iPad mini komt volgens de geruchten ergens in oktober op de markt.

Marco Arment is niet zomaar iemand: hij is een van de meest gerespecteerde ontwikkelaars in de iOS-scene en heeft met zijn app Instapaper een bestaan als zelfstandig ontwikkelaar opgebouwd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 augustus 2012, 10:26
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.