Reacties voor: Mobistar verdient slechts 5 euro per losse iPhone

Mobistar blijkt aan elke los verkochte iPhone 3G slechts 5 euro te verdienen. Op een toestel van 525 euro is de marge niet meer dan 1%. En in Zwitserland zijn de voorwaarden om als buitenlander te kopen weer iets versoepeld.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 34 reacties

  1. Hahaha, € 5. Daar kan je twee grote milkshakes van kopen 😛

  2. 35,000 * 5 = 175,000 winst….. en dat is niet veel

    omzet van 17 miljoen is niet relevant…..

  3. Is er dan geen ander alternatief voor een belg om goedkoper een iphone te kopen?
    Ik ben zelf belg en zou graag 1 bemachtigen maar 525 is veel te veel geld natuurlek

  4. Ben ik blij dat ik er nog een in zwitserland kon kopen afgelopen vrijdag;)

  5. Leuk dat €5 winst verhaal, maar wie weet zit er ondertussen al wel 20% risico in de prijs opgenomen, of andere factoren. Soort van “window-dressing”. Met cijfertjes kun je veel kanten op. Zolang je de opbouw van de prijs niet kan zien valt er maar weinig uit op te maken. Voor €5 winst gaan ze heus geen extra verkopers in de winkels plaatsen 🙂

  6. haha 17 miljoen mochten ze willen ..

  7. Ik geloof er niks van hoor, voor dat 5€ winst gaan ze het niet doen.

  8. idd zoal serkan zegt, dit kan gewoon niet 🙂

  9. Je denkt toch niet dat providers het van de verkoop van, ongeacht welke, phones moeten hebben? Bel/sms vanuit het buitenland en check je bill, dan weet je beter.. :p

  10. hoe zit het nou in belgie? kun je gewoon de winkel binnen lopen en zonder enige uitleg een iphone meenemen zonder enig soort abbo af te sluiten? En werkt die iphone dan wereldwijd en is ie gewoon vrij om te upgraden e.d?

    P.S kreeg een melding dat de eerste post niet goed was gegaan vandaar de dubbel invoer

  11. @Jellen: mischien tijd om werk te zoeken? 😛

  12. @BW: Aandeelhouders denken daar vaak heel anders over. Een hoge omzet is bedrijfsmatig best wenselijk.

  13. ik heb een zwitserse nationaliteit, maar woon m’n hele leven in nederland. Kan ik er dan wel zomaar eentje kopen voor 327 euro? En kan ik er dan ook meerdere kopen? Of moet ik van winkel naar winkel wandelen om zo aan drie iPhones te komen.

  14. Een lage brutomarge niet. In die tijd hadden de verkopers (misschien) iets zinnigers kunnen doen.

  15. @Chris

    Je kan gewoonweg een mobistar winkel binnenlopen, en een iPhone kopen, je moet geen bewijs neerleggen dat je Belg bent of dergelijke. Nu kan je misschien best nog wel even wachten want in héél veel winkels zijn er momenteel wachtlijsten. Ik heb persoonlijk wel gemerkt dat je als mobistar-abonnee sneller aan de beurt komt dan iemand die bij de concurentie zit (of in jou geval, niet eens van België is) Als er genoeg stock is, dan moet je geen probleem verwachten hoor, en kan je die meteen mee naar huis nemen.

    Die iPhone werkt met ELKE simkaart, dus ook de Nederlandse. Er zijn genoeg verhalen te vinden op internet die dit al hebben geprobeerd.

  16. geloof niet alles dat gescheven wordt!

  17. €5 euro per iPhone aan winst, grote onzin, werk zelf in de detailhandel en weet van de meeste dingen de inkoop prijs wel.
    Maar kan je vertellen, als ergens maar 1% winst op wordt gemaakt dan wordt dat echt niet verkocht hoor!
    Dit omdat het dan gewoon niet interessant is, verder hadden jullie een nieuws bericht een tijd geleden geplaatst waarin de productie kosten stonden.
    Kan deze zo gauw even niet vinden, dus heb even gegoogeld:

    The first generation 8GB iPhone had an estimated manufacturing and materials cost of $227, but the new model costs an estimated $174.33 to manufacture.

    Zeg nog geen $175 dollar, dit kan goed kloppen voor een product als dit.
    Ik denk dat men wel tussen de 30 en 40% aan winst zit.
    En dan zit het transport, opslag etc al bij de prijs.

    1% op een bedrag van €525 is gewoon niet realistisch.

  18. ik weet niet hoe jullie rekenen maar bij mij is

    35.000 x 520 kosten inkoop voor mobistar 18.200.000
    en 35.000 x 5 euro mobistar = 175.000 winst

    dus weet even niet wat nu die 17.000.000 moet zijn ???????????

  19. Vraag me altijd weer af bij dit soort berichten, van wie is dit afkomstig. Het lijkt me zeer onwaarschijnlijk dat voor die schamele 5 euro een bedrijf de moeite koestert om die dingen te verkopen tenzij natuurlijk blijkt dat ze ook succesvol abo’s erbij leveren.

    Maar 5 euro? Kan het moeilijk geloven.

  20. ik zat bij Proximus en had mij nieuwe een week na de bestelling!

    @chris

    De verkoper sprak over het feit dat hij met elke simkaart werkt maar niet met buitenlandse..

    Grtz.

  21. Maartenvs heeft gelijk. Er zitten in die 520 euro waarschijnlijk stiekem andere dingen opgenomen, die geen winst heten, maar wel lekker aantikken. Achterlijk hoge transportkosten, uurloon voor de verkoophandelingen, kosten die ze normaal gesproken ook gemaakt zouden hebben, etc.

    Anders zouden ze in Zwitserland geld toeleggen op de iPhone. Filantropen.

    Als Mobistar ons nu even voor zou rekenen waar het prijsverschil met Zwitserland ‘m in zit, dan ben ik best bereid ze te geloven.

  22. @ Onno;
    Het ligt er ook heel erg aan in welke branche je detailhandel voert.
    Ik zit zelf in een branche waar een marche van 50 tot 60 % op zit. Onder de streep is het een heel ander verhaal natuurlijk. Zo is een goede vriend van mij geautoriseerd Apple reseller geweest, winstmarge op de hardware was iets van 2 tot 5%, dus zo heel ondenkbaar is het niet. Zeker niet als die 5,= Euro per iPhone NETTO winst is. Daarnaast slaat het (geschatte!!!!) productie kosten verhaal wat je noemt natuurlijk helemaal nergens op, dit is dus de prijs waarvoor Apple(!!) ze zou laten maken. Als deze jou marches hanteren (30 tot 40%) zou de inkoop voor Mobistar dus rond de 250,= zijn (natuurlijk allemaal ex BTW/invoerrechten, etc.) Gooien zij de zelfde marche er op kom je uit op 504,= verkoopwaarde in de BTW (ok, ik heb lekker snel gerekend en alles afgerond). Bij die 504,= heb ik transport, extra personeel, etc.. niet inbegrepen of gerekend, catch my drift?

    Vreemd blijft het natuurlijk wel dat ze de iPhone het duurste wegzetten en toch zo’n kleine marche pretenderen, maar zoals al eerder geschreven getallen kun je altijd naar eigen hand zetten.

    Maar als je van bijna alles de inkoopprijs weet, ik ben heel benieuwd naar de inkoopprijs van een paar schoenen, krop sla, gasBBQ en een bos tulpen. Of bedoelde je dat je alleen de inkoop weet van Apple producten 😉

    (wat ik bedoel, detail handel is een ruim begrip, ik zit er zelf ook in, en volgens mij verkoop jij geen iPhone’s als ik je reactie zo lees)

  23. Lekkere handel zal je drijven als je marche schrijft ipv marge.

  24. Onzin van de bovenste plank!!! dan zou Vodafone (Italie) dus verlies draaien gezien ze daar 30 euro goedkoper zijn en zou een PrePay van SwissCom (Zwitserland) helemaal een gok zijn daar ze WETEN dat die dingen unlocked gaan worden.

    Sorry.. een ondernemer die onder de 10% gaat is geen ondernemer.. dus dit verhaal is onzin!

  25. yeah right, Apple reseller hardware verkoop marge 5%! Bewijs? Apple speelt weer de underdog.

  26. @Roger6666

    is dat niet die appel reseller die falliet is gegaan? 😛

    ik heb mijn macbook bij de media markt gehaald voor 800 euro, terwijl dezelfde macbook bij de apple winkel 1150 euro koste, op dat moment (precies dezelfde specificaties, zelfde typenummer, alles hetzelfde). dat is toch een stukje meer dan 5% inderdaad 😛

  27. Als je een MacBook koopt bij de grotere groothandels zoals TechData dan is het maar vaak een paar tientjes goedkoper dan de prijs op de website van Apple. Alleen de garantieuitbreidingen kan je eigenlijk de normale 10-20% winst mee maken. Ik koop zelf ook gewoon mijn Apple spulletjes bij Apple zelf. Alleen anderen dingen zoals een portable hd voor 50euro koop ik wel gewoon bij de groothandel 😉

    Ja, de MediaMarkt koopt natuurlijk wel grootschalig in. Ik kan ook wel korting krijgen als ik hele paletten vol met Apple spul koop. Maar ja, dat doe ik niet dus krijg ik ook geen quantumkorting. Vandaag wel weer acht Acer en Lenovo notebooks binnengekomen 😀

  28. @thomas

    vandaag zijn er weer 200 dells binnengekomen.

    ik zie toch liever 200 apples binennkomen 🙂 kan ik tenminste nog een beetje kwijlen op die dingen.

  29. Tja, koop dan gewoon Acer of Lenovo/HP spul. Dell bagger komt hier de zaak niet in 🙂

  30. @RBNX: Ik heb al werk:p vakantiewerk dan wel..

  31. @Wezside: Als je in Zwitserland een Iphone gaat kopen,werkt deze dan hier in Belgie ook perfect?

  32. de phonehouse verdient ook maar €5 per iPhone contract. Bij andere toestellen €300.

  33. Gaat er nog iemand naar Zwitserland?

  34. Maar ! Mobistar verliest niets bij hun abonnementen … Ze moeten niets doorschuiven van de winst aan apple… Wat bij andere providers wel het geval is , die in contract zitten met apple.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.