Mobistar verdient slechts 5 euro per losse iPhone

Mobistar blijkt aan elke los verkochte iPhone 3G slechts 5 euro te verdienen. Op een toestel van 525 euro is de marge niet meer dan 1%. En in Zwitserland zijn de voorwaarden om als buitenlander te kopen weer iets versoepeld.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

MobistarDe iPhone 3G ligt in België in de winkel voor 525 euro. Een flinke prijs zou je denken, maar de werkelijkheid blijkt ontnuchterend te zijn: Mobistar maakt per toestelverkoop slechts 5 euro winst, oftewel een marge van 1%. Bij de lancering van de iPhone viel op dat Mobistar vergeleken met andere landen veruit het duurst was. Toch is de iPhone een interessant product omdat het om grote hoeveelheden gaat: als er in 2008 zo’n 35.000 toestellen verkocht worden levert dat een omzet op van 17 miljoen euro.

In Zwitserland wordt het intussen steeds moeilijker om goedkoop aan een iPhone te kopen. Eerder al meldden we dat alleen Zwitsers een iPhone kunnen aanschaffen. Die regeling is nu iets versoepeld: als buitenlander kun je ook een iPhone in Zwitserland kopen op voorwaarde dat je:

  • Een 2-jarig abonnement bij Swisscom afsluit voor een prijs van CHF 24,95 per maand (€365,90 voor twee jaar)
  • Een borg van CHF 1.000 stort die je na twee jaar terugkrijgt (€611,-).

Thanks, Truckdiver en Bart!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2009, 22:20
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.