‘Minder iPad mini’s dan gepland door productieproblemen’

Apple heeft AU Optronics verzocht om de productie van iPad mini-schermen stop te zetten, in verband met defecten.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad miniDe iPad mini-schermen die fabrikant AU Optronics produceert zouden kampen met defecten die kunnen leiden tot gele of onscherpe beelden. Apple zou om deze reden de fabrikant hebben verzocht om de productie van displays voor de iPad mini te staken. Dit schrijft Brightwire. AU Optronics zou afgelopen maand ook maar 600.000 schermen hebben geproduceerd, terwijl Apple rekende op 3 tot 5 miljoen displays in het vierde kwartaal van 2012.

Het is niet duidelijk of de slechte schermen van AU Optronics in verkochte iPad minis zijn gebruikt, of dat Apple de problemen opmerkte voordat de productie was voltooid. We hebben tot nu toe echter geen grote klachten over het scherm van de iPad mini gehoord.

Volgens Digitimes zijn er niet alleen problemen met de schermen van de iPad mini: ook de backlight-modules voor de kleinere iPad zouden in kleinere aantallen worden geproduceerd dan gehoopt. LG Display zou inmiddels de voornaamste producent voor iPad mini-schermen zijn. Dit zorgt ervoor dat Apple minder iPad minis kan verschepen in 2012 dan gepland. Digitimes zegt overigens niets over de gestaakte schermproductie bij AU Optronics: volgens de site zou het bedrijf nu maar 22 procent van de iPad mini-schermen produceren, in plaats van de eerder afgesproken 40 procent.

Apple zou plannen hebben gehad om in 2012 tien miljoen iPad minis te verschepen. De vertragingen en problemen bij AU Optronics zouden ertoe hebben geleid dat dit aantal uiteindelijk op slechts zes miljoen zal liggen.

De iPad mini is niet de enige iDevice die met productieproblemen kampt: we horen al langer soortgelijke klachten over de iPhone 5. Fabrikant Foxconn noemde de nieuwe iPhone onlangs nog het meest gecompliceerde apparaat dat ze ooit maakten. Dit leidde ertoe dat er ook grote tekorten in winkels ontstonden. De iPhone 5 is pas sinds kort één week na bestelling verzendklaar. De iPad mini heeft in de online Apple Store op het moment een verzendtijd van twee weken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 december 2012, 14:01
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen digitimes, ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.