Apple ontslaat Maps-manager en zoekt hulp bij TomTom

Apple heeft Richard Williamson ontslagen, hoofd van het Apple Maps-team. Om Apple Maps te fixen zoekt het hulp bij TomTom.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple-maps-warpEr rollen koppen bij Apple’s bedrijfsonderdeel dat verantwoordelijk is voor kaarten. Sinds Eddy Cue orde op zaken kwam stellen heeft Richard Williamson het veld moeten ruimen. Williamson stuurde het team aan dat Apple’s eigen kaartendienst voor iOS 6 ontwikkelde. Eerder moest Scott Forstall al vertrekken, nadat hij volgens geruchten weigerde om excuses aan te bieden voor ‘Mapgate’.

Veel is niet bekend over Richard Williamson. Hij staat niet op de managementpagina van Apple en doet ook geen interviews. Voordat Williamson twaalf jaar geleden begon, werkte hij zeven jaar in Steve Jobs’ bedrijf NeXT. Hij ruilde NeXT in 1995 in voor Infoscape, waar hij werkte als vice-president of engineering. In 1999 werkte hij nog even als senior architect, om vervolgens in 2001 weer bij Apple in dienst te treden als senior software engineer. Daar klom hij op in de hiërarchie. Hij werd in 2005 director of iOS Software, op een moment dat Apple nog bezig was om de iPhone te ontwikkelen. Na de dood van Steve Jobs werd Williamson benoemd tot senior director for iOS Platform Services. Elf maanden later staat hij op straat.

Er is nog geen vervanger voor Richard Williamson aangewezen, wat erop wijst dat het ontslag nogal abrupt heeft plaatsgevonden. Wel blijkt uit het geruchtencircuit dat het Eddy Cue is geweest, die Williamson heeft ontslagen. Cue heeft sinds vorige maand diensten als Apple Maps en Siri onder zijn hoede genomen, nadat beide niet aan de hoge verwachtingen van gebruikers bleken te voldoen. Cue zou nu bezig zijn om extern advies in te winnen, waaronder het Nederlandse bedrijf TomTom. Cue zou ook van plan zijn om een nieuw managementteam voor Apple Maps aan te stellen. Daarnaast houdt hij zich, zoals voorheen, bezig met de iTunes Store, App Store, iBookstore en iCloud.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 0:00
Categorie Apple
Onderwerpen apple kaarten, apple maps, google maps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.