Minesweeper featured widget

Speel Mijnenveger in het Berichtencentrum van je iPhone

Een snel potje Mijnenveger? Deze widget voor het Berichtencentrum laat je de oude klassieker bovenop iedere andere app spelen.

MinesweeperHet was voor veel Windows-gebruikers vroeger vaste prik: even een snel potje Mijnenveger spelen, voordat je weer aan het werk gaat. Ontwikkelaar AA Mather heeft het bekende spelletje nu ook voor de iPhone uitgebracht, maar dan in een wel heel bijzondere vorm. Deze versie van Mijnenveger speel je namelijk vanuit een widget voor het Berichtencentrum. Je hoeft dus alleen maar op het iPhone-scherm naar beneden te vegen om het spel erbij te pakken.

De widget van Minesweeper laat direct een simpel speelveld zien, met rechtsboven een knop om een potje opnieuw te beginnen. Omdat je het Berichtencentrum bovenop iedere iOS-app kunt starten, is het vrij makkelijk om een potje te beginnen.

De maker van de Mijnenveger-widget maakte eerder het spelletje Overglide, die je ook vanuit het Berichtencentrum speelt. Daarnaast verscheen er eerder deze week een widget van Threes-kloon 2048. De games gebruiken Apple’s Berichtencentrum op een fundamenteel andere wijze dan andere apps, waardoor je kunt afvragen of Apple hiermee akkoord gaat. Afgelopen jaar verbood Apple meerdere apps die onjuist het Berichtencentrum gebruikten, om zo andere ontwikkelaars af te schrikken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 januari 2015, 10:31
Categorie Apps
Onderwerpen mijnenveger, widget

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.