Shades featured

Puzzelgame Shades is Apple’s gratis App van de Week

Apple's nieuwe App van de Week is een combinatie van Tetris en Bejeweled. In Shades moet je rijen maken om blokken van het scherm te halen, maar dan moet je wel de juiste kleuren mengen door te stapelen.

ShadesApple’s nieuwe App van de Week laat ons met warme gevoelens terugdenken aan de eerste keren dat we Tetris speelden. In Shades moet je namelijk rijen maken om ze uit het scherm te laten verdwijnen, maar dan op een net wat andere wijze. Je bent niet aan het puzzelen met vreemd gevormde blokken, probeert juist de juiste kleuren te combineren.

Je moet in Shades een rij van blokken met dezelfde kleur maken om ze van het scherm te laten verdwijnen. In de oefenlevels gaat dat vrij makkelijk, maar daarna vallen de verschillende kleurtinten met willekeur uit de lucht. Door op tactische wijze kleuren met elkaar te mengen, is het echter alsnog mogelijk om de juiste combinaties te maken. Stapel bijvoorbeeld twee lichtgroene blokken op elkaar, en ze smelten samen tot één felgroene rechthoek. Dat maakt Shades een combinatie van Tetris en match-3 games zoals Bejeweled en Candy Crush Saga.

Shades staat sinds september vorig jaar in de App Store. De game heeft normaal gesproken een prijs van €1,99, maar is tijdens de App van de Week-actie gratis te downloaden. Op donderdagavond kiest Apple vaak een nieuwe App van de Week. Shades is dus nog tot en met donderdag 29 januari gratis beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 januari 2015, 11:27
Categorie Apps
Onderwerp app van de week

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.