Reacties voor: MiFi zet 3G-verbinding om naar Wi-Fi-netwerk

Novatel Wireless heeft de GSM-versie van de MiFi gedemonstreerd en gaat het via Telefonica Espana (en andere operators) uitbrengen. Met de MiFi zet je een 3G-verbinding om naar een Wi-Fi-verbinding.
Lees het complete artikel → MiFi zet 3G-verbinding om naar Wi-Fi-netwerk
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 33 reacties

  1. Zit T-mobile er op te wachten.. Nee, maar ik wel 😉 Heerlijk dat ding in je rugtas en overal WiFi op je MacBook, toppertje! Hoeveel gaat ie ongeveer kosten naar verwachting?

  2. Uhmm… PdaNet? Vind ik persoonlijk makkelijker, dan blijf je tenminste ook sowieso telefonisch bereikbaar!

  3. Ja, heb ook zo’n zelfde ding van Huawei gezien.. die was ook stukje kleiner.. gewoon 3G sim erin aanzetten (eenmalig configureren) en je heb een WiFi netwerk!

    Stel je werkt veel buiten de deur kun je gewoon dat dingetje in je zak houden en draadloos internetten met je laptoppieeee!!

  4. hmm ik steek m’n 3G usb stick in de usb poort van m’n fonera 2.0 en opeens gebruikt ie ook m’n 3G als internet uplink handig als m’n adsl weer eens is uitgevallen 🙂

  5. PDAnet werkt echt super vooral nu dat het via usb werkt. Vraag me alleen af wanneer t-mobile er wat aan zou kunnen gaan doen zullen ze je internet dicht knijpen? of doen ze niets als je alleen maar een beetje surft op internet.

  6. Denk dat T-Mobile dan je meer gaat laten betalen, ohja hier werkt PDAnet niet omdat ik Linux gebruik.

  7. Kan iemand uitlegen of een. Link geven hoe PdAnet werkt.

  8. @Rob: meer info vind je uiteraard op iPhoneclub. De nieuwste versie werkt ook de (usb) sync kabel: http://junefabrics.com/iphone/index.php

  9. Blijft een stoplap voor iets dat technisch supermakkelijk met de iPhone zelf kan. Ongelofelijk eigenlijk, dat ik jarenlang gewoon met mijn Winmobile toestellen vrolijk getethered heb alsof het vanzelfsprekend was, en nu accepteer dat een of andere fabrikant (of hun grootste klant, AT&T) beslist dat het níet normaal is!

  10. de link van pdanet:
    http://junefabrics.com/iphone/index.php

    helaas wel alleen voor jailbreak.. begint toch wel mooie voordelen te krijgen 🙁

  11. Origineel geplaatst door Rob
    Kan iemand uitlegen of een. Link geven hoe PdAnet werkt.

    Je moet een uitzendend ad-hoc netwerk maken en daar moet je mee verbinden met je iphone, dan deel je in feite de verbinding van de Iphone, maar werkt dus niet in Linux 🙁

  12. Origineel geplaatst door Ichigo
    Origineel geplaatst door RobKan iemand uitlegen of een. Link geven hoe PdAnet werkt.Je moet een uitzendend ad-hoc netwerk maken en daar moet je mee verbinden met je iphone, dan deel je in feite de verbinding van de Iphone, maar werkt dus niet in Linux

    Idd, heb het al vaak geprobeert aar het is me onder ubuntu nog nooit gelukt. (mocht het iemand wel gelukt zijn: post even hoe!)

  13. ik heb het via debian en via ubuntu geprobeerd, maar ik heb pdanet nooit aan de praat gekregen. wel via OSX, dat was echt super. in een datacenter waar ze hun eigen wifi niet goed hadden geregeld (viel de hele tijd uit, grmbl), gewoon de iphone erbij, macbook ermee verbinden en gaan met die banaan!

  14. heb Netshare nog net legaal aangeschaft en werkt ook nog steeds, zonder jailbreak…(^_^)

  15. Dat is niet nodig met PDAnet. Met dit programma kun je dus zonder een adhox te maken verbinding maken met je windows pc enigste wat je nodig hebt is een progje en heet PDAnet Desktop en het progje pdanet dat je installeert via cydia. daarna kan je dus een internet verbinding maken via je usb verbinding.

  16. Zou dit een goed alternatief zijn voor een vaste verbinding? Keb een macbook en ga binnenkort op kamers dus zou ik dan gewoon via 3g op mn laptop kunnen netten?

  17. Origineel geplaatst door martijnve
    Origineel geplaatst door IchigoOrigineel geplaatst door RobKan iemand uitlegen of een. Link geven hoe PdAnet werkt.Je moet een uitzendend ad-hoc netwerk maken en daar moet je mee verbinden met je iphone, dan deel je in feite de verbinding van de Iphone, maar werkt dus niet in Linux Idd, heb het al vaak geprobeert aar het is me onder ubuntu nog nooit gelukt. (mocht het iemand wel gelukt zijn: post even hoe!)

    Dat komt omdat ubuntu geen ad-hoc netwerk zelf doet uitzenden, als de iphone het netwerk uitzond dan zou wel gaan.

  18. Gebruik wel gewoon NetShare

  19. Zit zomaar ineens te denken… Beetje OT eigenlijk….

    Zou het niet handig zijn een kleine applicatie te draaien, die de 3G “fopt”, zodat het LIJKT alsof er een WiFi verbinding is, terwijl er eigenlijk gewoon een 3G verbinding is….

    Dan zijn er allerlei applicaties (VOIP bijvoorbeeld) die ineens ook op 3G blijken te werken (omdat de 3G DENKT dat er een WiFi verbinding is…).

    Is dat technisch mogelijk !??

  20. er was via jailbreak wel zo’n soort app, maar die werkte bij mij niet.. Truphone en app store trapte er niet in..?

  21. FON router 2 heeft dit ook standaard.

  22. Origineel geplaatst door job
    FON router 2 heeft dit ook standaard.

    Wat is dat ??

  23. Origineel geplaatst door Peter
    Zit zomaar ineens te denken… Beetje OT eigenlijk….Zou het niet handig zijn een kleine applicatie te draaien, die de 3G “fopt”, zodat het LIJKT alsof er een WiFi verbinding is, terwijl er eigenlijk gewoon een 3G verbinding is….Dan zijn er allerlei applicaties (VOIP bijvoorbeeld) die ineens ook op 3G blijken te werken (omdat de 3G DENKT dat er een WiFi verbinding is…).Is dat technisch mogelijk !??

    Ja dit bestaat al een tijdje. Het programmatje heet voipover3g en is te vinden in Cydia (jailbreak).
    Je moet volgens mij in een of ander bestandje in je iPhone je applicatie toevoegen en dan denkt de iPhone dat je op WiFi zit terwijl je op je 3G netwerk bent 😉

  24. Ja dit bestaat al een tijdje. Het programmatje heet voipover3g en is te vinden in Cydia (jailbreak).
    Je moet volgens mij in een of ander bestandje in je iPhone je applicatie toevoegen en dan denkt de iPhone dat je op WiFi zit terwijl je op je 3G netwerk bent

    OK, maar dat is dus gericht VOIP
    (en alleen met jailbreak)

  25. Linksys heeft ook al lange tijd een dergelijk apparaat en is via Vodafone (zakelijk) te verkrijgen. Het is in feite een wireless router met een pcmcia sleuf waar je een umts card (met sim) in steekt.

  26. @Ichigo

    Wat doet dat PdaNet dan als ik vragen mag?

  27. Origineel geplaatst door Freek
    Zit T-mobile er op te wachten.. Nee, maar ik wel Heerlijk dat ding in je rugtas en overal WiFi op je MacBook, toppertje! Hoeveel gaat ie ongeveer kosten naar verwachting?

    En ondertussen ben je niet bereikbaar, omdat je geen simkaart meer in je iPhone hebt. Is het in geval als deze niet efficiënter om een dongle’tje te kopen?

  28. Ik gebruik zelf iPhone modem. Ook erg fijn.

  29. @Peter:zie fon.com

  30. @Michiel:

    Ik vind een dongel eigenlijk nog buitensporig duur.. En het probleem van de simkaart.. Tja, dat is erg ** idd.. er zou een soort USB-hack moeten komen (zoals met windhoos telefoons ook altijd mogelijk was)

  31. Je provider zal je binnen no time met de schimmige “fair use policy” om de oren slaan ben ik bang… 

  32. Is het ook mogelijk dat er gewoon een bestand is dat je downlaod op je iPhone en dat je dan gelijk kan uitzenden?

    Want om nou van alles te kopen en dan weer koppelen enzo..

    wil gewoon een draadloosnetwerk leggen voor op school zodat me vrienden met hun ipod touch ook op internet kunnen..

    is dat mogelijk?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.