MiFi zet 3G-verbinding om naar Wi-Fi-netwerk

Novatel Wireless heeft de GSM-versie van de MiFi gedemonstreerd en gaat het via Telefonica Espana (en andere operators) uitbrengen. Met de MiFi zet je een 3G-verbinding om naar een Wi-Fi-verbinding.

MifiGisteren werd ShowStoppers georganiseerd, een minibeurs voorafgaande aan Mobile World Congress, waar je alvast de eerste innovaties kunt zien. Helaas viel het aanbod aan echt nieuwe zaken wat tegen, of je moest al in Opera Turbo of Vuzix-brillen geïnteresseerd zijn. Wel interessant was het feit dat Novatel Wireless de GSM-versie van de MiFi liet zien, een apparaatje waarmee je een 3G-verbinding binnenshuis kunt omzetten naar een Wi-Fi-netwerk. Op die manier heb je een tethering-oplossing zonder moeilijke ingrepen – en er zit ook nog een externe batterij in waarmee je je iPhone en andere apparaten kunt opladen.

De MiFi 2352 heeft een bereik van 10 meter, gebruikt een simkaart van je operator en draait op een Linux-gebaseerd besturingssysteem. Er kunnen maximaal 5 gebruikers of apparaten tegelijk internetten via het Wi-Fi-netwerk dat de MiFi levert. De fabrikant heeft plannen om ook e-mailsynchronisatie, VPN-functies en andere zaken toe te voegen. Telefonica gaat het apparaatje al in Spanje uitbrengen. Het lastige is, dat Novatel de MiFi aanvankeljik alleen via operators gaat verkopen. Pas later dit jaar komt er ook een losse versie die je in de winkel kunt kopen. Een ander punt is dat er nog niet goed is nagedacht over beveiliging, want je wilt natuurlijk niet dat op een conferentie vier anderen op jouw 3G-verbinding zitten mee te surfen.

Zou het niet handig zijn? Je stopt de 3G-simkaart van je iPhone in de MiFi en kunt op een snelheid van 2Mbps internetten op je iPhone en je laptop. Maar of T-Mobile daar op zit te wachten?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 februari 2009, 13:14
Categorie Accessoires
Onderwerpen Internet, mifi

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.