Reacties voor: Microsoft ziet een toekomst vol touchscreens

Microsoft heeft een visie op de toekomst: Surface is nog maar het begin, de toekomst is vol met touchscreens en multi-touch.
Lees het complete artikel → Microsoft ziet een toekomst vol touchscreens
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 27 reacties

  1. Als die communicatie tussen mobiele telefoons en die ‘tafels’ realistisch gaat worden en het is een telefoon van windows, en ik heb wat geld over, dan gooi ik mijn iphone weg ik koop ik zoiets. dat ziet er echt te gek uit!

  2. Nou nou!
    Je gooit niet zomaar een iPhone weg hè?

  3. is geen patentroof want werkt het bij microsoft niet via camera’s (ander systeem dus)

  4. Minority Report is dus geen science fiction, maar science fact?

  5. Ik zie Microsoft in toekomst krimpen…
    Er komen zwarte tijd aan voor Microsoft.

  6. Welk bedrijf vermeldde ook al weer in het verleden de toekomstvisie dat internet geen toekomst had voor de gewone man en een computer altijd genoeg zou hebben aan 512KB werkgeheugen? Leuk, die toekomstvisies van M$… Gelukkig zijn er andere, WEL innovatieve, bedrijven en hebben zij het niet voor het zeggen. Op M$ hoef je niet te bouwen qua toekomst, die plegen alleen maar slecht plagiaat.

  7. Anyways: And Microsoft thinks it again!

    Serieus. Hier klopt geen ene flikker van. In 10 jaar tijd is 30% van de auto’s overgeschakeld van benzine op iets anders, en de PVV is aan de macht.

    Laat Microsoft maar lekker filmpjes maken over hoe het er in de toekomst HEEL MISSCHIEN uit zou kunnen zien.. Wat een GaJ promotie is dit..

  8. Met zo’n vaart zal het niet lopen! Maar als je goed kijkt zitten er ideeën in die best interessant zijn bij wijze van toepassing van bestaande technieken en/of technieken van de nabije toekomst (<5 a 10 jaar).

  9. @Gonny:
    volgens mij heeft Apple alleen patent op de technologie die zij gebruiken voor multitouch.
    Het staat anderen dus vrij om multitouch op een (technologisch) andere manier te implementeren in hun producten.
    Jullie weten toch ook wel dat er al geruime tijd andere producten op de markt zijn met multitouch? Even Googlen levert bijv. al de Dell Latitude XT en de HP TouchSmart TX2 op. En er zijn ook al vele Surface alternatieven die multitouch gebruiken.
    Gevalletje iPhone oogkleppen? 😉

    @sander:
    wat is GaJ? En wat heeft het gebruik van benzine met de toekomstvisie in dit filmpje te maken?

    ik ben bepaald geen MS liefhebber, maar ik zie toch wel erg toffe dingen in dit filmpje.
    Wat me misschien nog het meest verbaast: de interfaces die gebruikt worden zien er echt goed uit, ze kunnen het dus wel… waarom zijn hun huidige interfaces (inclusief Windows 7, al wordt het langzaam beter) dan zo lelijk?

  10. Mooie filmpjes maar op de een of andere manier zie ik hier meer Apple zn toekomst in weerspiegelt dan die van Microsoft. De video heeft een enorm hoog iPhone/iPod-Touch GUI gehalte en lijkt op weinig dat momenteel van Microsoft beschikbaar is.

  11. Origineel geplaatst door sredlums
    @Gonny:
    volgens mij heeft Apple alleen patent op de technologie die zij gebruiken voor multitouch.
    Het staat anderen dus vrij om multitouch op een (technologisch) andere manier te implementeren in hun producten.

    Dat klopt. De Apple technologie werkt met elektrische geleiding en de Surface van Microsoft werkt met vijf infra-rood camera’s die de vingers registreren en o.a. aan de grootte van de vingerafdruk zien hoe hard een persoon drukt en in welke richting de vingers wijzen.
    Die camera techiek behelst meteen een nadeel: het kost veel ruimte. Daarom zie je ook alleen nog maar tafels en zul je voorlopig geen Surface aan de muur zien hangen, denk ik. Laat staan in een “iZune” 🙂 ingebouwd zien…

  12. Origineel geplaatst door sredlums
    Wat me misschien nog het meest verbaast: de interfaces die gebruikt worden zien er echt goed uit, ze kunnen het dus wel… waarom zijn hun huidige interfaces (inclusief Windows 7, al wordt het langzaam beter) dan zo lelijk?

    Ik wilde het net zeggen!

  13. Niks kan concureren met de iPhone op dit moment.
    Dat filmpje is gewoon wat Microsoft het liefst ziet als de toekomst: overal windows.

    Ik verwacht het omgekeerde.

  14. @sander:

    Graag geen politieke redenen noemen… Is soms zo irritant

  15. Origineel geplaatst door HarryD
    De video heeft een enorm hoog iPhone/iPod-Touch GUI gehalte en lijkt op weinig dat momenteel van Microsoft beschikbaar is.

    Behalve dan misschien… de Surface?? Best mooi spul, hoor!

  16. Tja, en dan nog. Dan verkoopt MSFT het toch gewoon niet in Amerika. Probleem is dan ook opgelost. Zo ver ik zo snel kon zien heeft Apple geen octrooi voor multitouch in Europa (de iPhone multitouch octrooi).

  17. Het is verdrietig gesteld met Microsoft.
    Ze hebben een lange termijn-ambitie maar geen flauw idee hoe daar te komen. Ze blijven eeuwig hangen op Windows en Office, alle acquisities, plannen etc. mislukken op een paar toetsenborden na.

  18. @sredlums:

    Een gaj, dat ben jij. 😉

  19. Ik vind het zeker vet allemaal, als het zover komt ben ik een van de eerste die het aan zal schaffen :P… je mobiel of mmstik op tafel leggen en dat het allemaal gelezen wordt zeer vet.. Ik ben geen Microsoft lover maar dit ziet er vet uit!! Nu nog een filmpje van Apple waarin zij hun toekomst visie laten zien (of is ie er al??)

  20. Nu nog een filmpje van Apple waarin zij hun toekomst visie laten zien (of is ie er al??)

    Apple doet niet zozeer aan toekomstvisies uitbrengen. Nee, zij bouwen gewoon richting die toekomst met hun producten. Dat is het hele verschil met M$: theorie versus praktijk. Blijven hangen op “visies” maar niks nieuws waarmaken, versus vernieuwing.

  21. Hoewel niet zo geavanceerd als de surface, is er voor scholen hetvolgende: de smarttable (http://www.smartboard.nl/nl/producten/smart-table.php)
    Ook multitouch. Ook niet goedkoop, zo tussen de 5000 en 6000 euro. Zou er voor mijn school wel eentje willen hebben hoor.

  22. Lijkt erop dat Microsoft inmiddels doorheeft dat eyecandy altijd goed in de smaak valt.

    Origineel geplaatst door Bart
    Niks kan concureren met de iPhone op dit moment.
    Dat filmpje is gewoon wat Microsoft het liefst ziet als de toekomst: overal windows.Ik verwacht het omgekeerde.

    Ehmm, sorry? Niets kan concurreren met de iPhone? Door welke bril kijk jij?

    Het (enige) sterke punt van de iPhone komt naar mijns inziens voort uit het nadeel van een capacitief touchscreen, namelijk dat je geen objecten kunt gebruiken. Daardoor is de user interface sterk geoptimaliseerd voor simpele navigatie. Voor de rest is het hedendaagse technologie.

    Origineel geplaatst door Buur
    Nu nog een filmpje van Apple waarin zij hun toekomst visie laten zien (of is ie er al??)Apple doet niet zozeer aan toekomstvisies uitbrengen. Nee, zij bouwen gewoon richting die toekomst met hun producten. Dat is het hele verschil met M$: theorie versus praktijk. Blijven hangen op “visies” maar niks nieuws waarmaken, versus vernieuwing.

    Eigenlijk wil ik wel een voorbeeld horen?

  23. Aan al die mensen hier dat denken dat Microsoft Plagiaat pleegt, en dat ze een beetje te fel hopen op zo’n technologie, moeten dringend is in de IT sector stappen.

    Microsoft had multitouch al voorgesteld in een filmpje van anno 2001. Apple had pas multitouch aangevraagd in 2005. Wie doet plagiaat nu?

    Trouwens, als je weet welke projecten Belgacom al mee bezig is, samen met de europese unie, zijn ze aant uitdokkeren, dat satellieten bv lege parkeerplaatsen aan je auto meegeven, auto’s die volledig door gps en internet gestuurd worden (synchroon rijden). Apparaten die je lichaamstaal registreren om als je ziek wordt mee te delen wat je hebt en automatisch een dokters afspraak regelt en dat vervolgens doorgeeft aan je gsm en computer en email.

    Het klinkt grappig, maar er zijn al veel IT bedrijven dat bezig zijn met de ontwikkeling van deze dingen.

    @Buur: Als Bill Gates zijn broncode van windows niet aan Apple had gegeven, dan hadden ze nooit bestaan. Doe maar wat research. Apple heeft gescored met de iPhone, maar voor de rest, ligt Microsoft op alle vlakken voor op Apple, en dat zal altijd blijven.

    @Bart: Nokia 5800 doet het goed, al 4 miljoen exemplaren verkocht op nog 8 weken. iPhone was goed, met nadruk op was.

  24. Kijk maar eens hier Johnny Lee Academics.
    Hij laat wat achterliggende technologie zien die MS gebruikt voor haar multi touch interfaces.

  25. @Evilghost@Evilghost: De combinatie van techniek en gebruiksvriendelijkheid is echt ongekend. Ga jij anders maar vertellen wat in de buurt komt? WM? symbian? Andrid?

  26. Je herhaalt eigenlijk wat ik zeg: de iPhone heeft hedendaagse technologie die in elk ander toestel zit, maar die techniek komt goed tot uiting door de gebruiksvriendelijke, zuivere interface. Ik beweer niet dat WM, Symbian en Android in de buurt komen.

  27. @Gugu:
    Grappig dat jij denkt dat M$ de broncode van windows aan Apple heeft gegeven. Graag bronvermelding!
    Volgens mij haal jij wat jaartalletjes door elkaar. Wanneer kwam de allereerste GUI uit van Windows en vanaf wanneer had Apple al een GUI? Daar zitten zo goed als 3 lustrums tussen, in het voordeel van Apple! En hoe bruikbaar en gebruiksvriendelijk was de uitvoering van windows (en nog trouwens) in vergelijking met die van Apple (dan bedoel ik net zo goed de iPhone vs. winmobile, als windows vs. MacOS). Check jij de praktische feiten eerst maar eens. Je komt blijkbaar net pas kijken in de IT en hebt duidelijk een roze M$-bril op.
    Of om met een populaire uitdrukking deze discussie af te sluiten: windows95 liet duidelijk zien hoe geavanceerd de Macintosh in 1984 eigenlijk al was… Apple was natuurlijk toen al een decennium langer bezig met GUIs (vanaf 1976). En M$ volgde. Met slappe aftreksels. Nog steeds. En dat doen ze met heel veel bedrijven en producten (nog een voorbeeldje Sony met de Playstation) of een Zune (slecht iPod-plagiaat), etcetera…). Nee, sorry, de toekomst komt echt niet van M$ af. Pikkers, dat zijn het. Het enige wat ze ooit zelf bedacht hebben, is M$ Office (al had Steve Wozniak een leuke voorzet gedaan al met een spreadsheet programma). En je weet misschien ook op welk platform dat groot geworden is en waarom dat pakket op dat platform nog steeds voorloopt qua functies e.d.??? Juist, M$ heeft zijn eerste sporen en geld verdiend op de Mac, omdat ze zelf geen fatsoenlijk OS konden leveren. En zo zijn er voorbeelden ten over. En niet alleen t.o.v. Apple. Echt, check jij de IT-geschiedenis nog maar eens goed. Ik hou er nu over op.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.