Microsoft ziet een toekomst vol touchscreens

Microsoft heeft een visie op de toekomst: Surface is nog maar het begin, de toekomst is vol met touchscreens en multi-touch.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

microsoft surfaceVandaag werd bekend dat Microsoft de touchscreen-technologie Surface in 12 EMEA-landen beschikbaar gaat stellen, waaronder Nederland en België. Tot nu toe kun je de aanraakgevoelige ‘tafels’ alleen in de VS en Canada aantreffen. Operator AT&T heeft ze in de winkel staan: je legt een mobiele telefoon op het scherm en krijgt meteen informatie te zien. Een standaarduitvoering van Surface kost €11.000, dus je zult het voorlopig alleen in winkels en bij rijke oliebaronnen aantreffen, want Surface komt behalve in Europese landen ook in Qatar en de Arabische Emiraten beschikbaar.

Nu steekt Microsoft jaarlijks miljarden dollars in onderzoek, dus je zou denken dat daar regelmatig iets moois uit komt. De visie is er in ieder geval wel getuige onderstaand videofilmpje, dat gisteren op de Wharton Business Technology Conference werd vertoond door Microsoft. Het filmpje laat zien hoe de wereld er in 2019 volgens Microsoft uitziet. Hou rekening met veel touchscreens, zelfs op eenvoudige voorwerpen als gezondheidspasjes.

In de video is ook veelvuldig het gebruik van multitouch te zien en dat roept toch wel vragen op. Samer stelde gisteren via e-mail al de vraag hoe het eigenlijk mogelijk is dat Microsoft multitouch mag gebruiken terwijl Apple toch het patent erop heeft? Iemand een idee?

<a href="http://video.msn.com/?mkt=en-GB&#038;playlist=videoByUuids:uuids:a517b260-bb6b-48b9-87ac-8e2743a28ec5&#038;showPlaylist=true&#038;from=shared" target="_new" title="Future Vision Montage">Video: Future Vision Montage</a>

De volledige video van 5 minuten is te zien op de Microsoft-website istartedsomething.com (momenteel moeilijk bereikbaar).

Via: Venture Beat

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2009, 1:23
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.