Reacties voor: Microsoft ook in gesprek met Verizon: Project Pink smartphone

Verizon schijnt niet alleen met Apple in gesprek te zijn over een nieuwe smartphone. Ook Microsoft voert gesprekken, over een toestel met codenaam Project Pink, dat op Windows Mobile draait.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 24 reacties

  1. Ze blijven ook echt volhouden met hun Windows Mobile.

    Wanneer gaan ze nou eens iets nieuws, beters maken?

  2. @Oktay: Microsoft iets nieuws verzinnen?… Dat hebben ze nog NOOIT gedaan. Laatstaan dat ze iets GOEDS kunnen maken. Het is het altijd NET NIET en je ziet direct waar de inspiratie vandaan komt in elk microsoft product.

    Ze proberen steeds alles te kopiëren wat ze zien maar denken niet genoeg na over eigen toevoegingen of veranderingen om het te verbeteren. Vaak is het zelfs 1 op 1 overgenomen, wat dingen aangepast /verschoven om onder patenten uit te komen of zelfs ge-rebrand.

    En van alles dat microsoft maak is er niets dat ik kan bedenken dat gebruiksvriendelijker is dan het origineel dat ze hebben gekopieerd. En al helemaal niet beter dan wat apple doet op gebruiksvriendelijkheid gebied.

  3. @cocktailsaus:
    sjeez gast kan je nogmeer apple fanboypraat spuwen? ik denk dat je en klein beetje (boel) de realiteit uit de oogjes verloren bent. vergeet niet dat apple echt niet orgineel is en dat je met je mooie appeltje wel vet het dubbele betaald, prima telefoon hoor die iphone (althans, leuk speledingetje, als telefoon is het hoogstens middelmatig te noemen) maar voor mijn computers hou ik het liever bij een pc (windows/linux dualboot) kan persoonlijk dat apple os niet uitstaan… (toevallig vandaag weer ff achter een apple gezeten, frustraties alom!)
    wat jij doet laat me verder koud maar dat hele ms afzeikverhaal wordt inmiddels behoorlijk oud.

  4. Origineel geplaatst door sjon
    vergeet niet dat apple echt niet orgineel is en dat je met je mooie appeltje wel vet het dubbele betaald, p

    klopt helemaal… OOK dat je meer betaald voor een mac. Dat doe je voor een Bently ook.

    Origineel geplaatst door sjon
    maar voor mijn computers hou ik het liever bij een pc (windows/linux dualboot)

    zegt al genoeg over dat windows alleen voor jou niet genoeg is of dat linux te beperkt is om de volledige overstap te kunnen maken. anders kies je er helemaal voor. Mac OS X bied je wel een compleet werkend microsoftloos/virusloos alternatief.

    Maar goed… dat is toch te duur in jou ogen.

  5. Tadaaaaaa… Ja hoor, er wordt weer eens wat over Microsoft geschreven en de fanboys ontwaken meteen om de aloude MS/Apple discussie weer op te laden… Ik zeg: Gaaaaaaaaaaaaap!!!
    Het wachten is nu op dat er iemand komt die zich openlijk af gaat zitten vragen of de nieuwe smartphone van MS niet te veel geld gaat kosten…

  6. @sjon: Precies, sjon. En als je even verder kijkt, heeft Microsoft ook een boel goede producten waar je niet direct aan denkt:

    – ASP.NET/C#
    – Xbox 360
    – Surface
    – DirectX (tegenwoordig)

    Daarentegen heeft Apple ook een hoop vreselijke producten gemaakt.

    P.S. Ik vraag me openlijk af of de nieuwe smartphone van Microsoft niet teveel gaat kosten.

  7. @Thaurin:

    Die producten uit je lijstje zijn stuk voor stuk succesvol uitgegroeide “ik ook” producten.
    Zonder een goed voorbeeld als de PS2 was de xbox er niet geweest.

    En zo heeft alles uit dat lijstje een voorganger waar van is afgekeken. Maar om die spulen nou echt goed te noemen gaat een beetje ver.

    De halve werkend gebruikt het. Maar dat is niet altijd omdat het het beste is wat er is. Eerder omdat er voor het betere alternatief geen ruimte is door prijs co currentie.

    Apple daar niet gevoelig voor en houd zijn poot stijf wat hoge prijzen betreft. Wat ze neerzetten doet wel altijd veel stof op waaien bij de concurrentie die dan vaak volgt met een slappe copie nadat ze eerst het voorbeeld de gek de in hebben geboord omdat het duur was en geen voet aan de grond zou krijgen. (steve balmer)

    Natuurlijk is niet alles een succes wat Apple neerzet. Dat kan geen enkel bedrijf. Micrisoft ook niet. Kijk maar naar vista en de zune
    Stuk voor stuk top in potentie en een diepte punt in Uitvoering.

  8. @4saus: Echt zielig dit, sorry hoor, maar zo’n verschrikkelijke fanboy zijn dat je niet eens meer naar de realiteit kan kijken?! Dat is echt sneu… Microsoft is misschien niet altijd even innovatief, maar ik werk hier al een aantal jaar prima op Vista, bijna nooit problemen mee… ff leren kennen en daarna hardstikke snel en gebruikersvriendelijk, maarjah als je het bij voorbaat al afkraakt… dan zul je dit ook niet inzien. Ik heb nu een dualboot op me laptop met Vista / Leopard en toch gebruik ik bijna altijd nog Vista aangezien ik het toch mooier vind en ik vind het zo lekker makkelijk dat alle software wel te vinden is voor Vista waar je vaak voor Mac nog problemen hebt met het zoeken naar een Mac versie. Nee in dagelijks gebruik… geef mij dan maar gewoon Vista.. verder niets tegen Mac of de iPhone (natuurlijk niet), maar jij moet echt eens wat meer naar de realiteit kijken!

  9. Kort gezegd

    Microsoft heeft altijd een voorbeeld nodig voor ze zelf iets goeds kunnen maken.

    Wie dat voorbeeld geeft laat ik dan in het midden. Microsoft kijkt verser dan Apple alleen.

  10. Microsoft is dan niet zo innovatief als Apple–nou en? Kijk naar Blizzard, wat mij betreft een van de beste game developers op aarde (en zeker in de top van de meest succesvolle). Die zijn echt nooit zo innovatief geweest betreft compleet nieuwe ideeen. Maar qua uitvoering brengen ze wel iets nieuws op de tafel. Zo ook Microsoft, alleen niet altijd met dezelfde kwaliteit als een Blizzard, toegegeven.

    Innovatie wordt overschat. Als iets niet innoverend is, krijgt het tegenwoordig direct minpunten. Dat, terwijl het misschien een volgende iteratie is die op veel punten verbeterd of iets nieuws brengt binnen de context van het type product. Zo hebben zowel Microsoft als Apple wel wat interessants te bieden.

  11. Als je die Ballmer hoort praten (althans als zodanig bedoelde geluiden hoort voortbrengen) verklaart dat een hoop.

  12. De Microsoft werkwijze,

    Nodig een klein bedrijf dat goede software maakt uit voor samenwerking. Zeg de samenwerking na een half jaar op. Kom vervolgens na enige tijd met een softwareprogramma dat bijna exact lijkt op dat programma van dat kleine bedrijf en laat die zich kapot procederen. Of als dat niet lukt, doe je op de allerlaatste dag, na jaren van procederen, een vage toezegging om een vergoeding te betalen of neemt het bedrijf over. Het werkt altijd en is zeer lonend.

    Als je hoort dat een bedrijf met een goed programma op de markt komt, kondig dan meteen aan dat je ook met een dergelijk programma komt en vertel er dan meteen dat alleen je programma alleen met het besturingssysteem van hetzelfde bedrijf optimaal samen werkt. Aankondigen betekent dat je het programma nog moet maken, maar dat vertel je natuurlijk niet en ook niet dat het programma pas na enige jaren ook daadwerkelijk geleverd gaat worden.

    Als je met deze werkwijze gigantisch veel geld hebt verdiend richt je een goede-doelen-stichting op die vanzelfsprekend je naam draagt anders weet niemand dat jij het bent die voor sinterklaas speelt met het geld dat je op bovenstaande slinkse manier hebt verkregen.

  13. Mijn hemel… wát een frustratie over Microsoft hier… Beetje jammer dat er nog zoveel mensen zijn die anderen moeten neerhalen om zichzelf beter te voelen.

    Microsoft is niet geweldig, maar heeft wel hele bevolkingsgroepen aan de PC gebracht. Innovatief? Had Apple ook niet het idee van de GUI van Xerox ‘geleend’? Was de iPod ook niet de 90e MP3-speler op de markt?

    Natuurlijk heeft Apple leuke dingen voortgebracht, maar Microsoft ook. En ja, Microsoft moet veel meer hardware ondersteunen dan Apple. Aan de andere kant kan ik met Windows zélf bepalen welke hardware ik gebruik, bij Apple kan ik alleen aan het handje meegenomen worden.

    Het is maar waar je voor kiest. Ik heb zowel Linux (Ubuntu), Windows (Vista) als OS/X (10.2, wel een oudere versie) draaiend thuis. Elk OS heeft zo zijn voor- en nadelen, maar uiteindelijk is Windows toch wel het meest flexibel in mijn ogen.

    Vind het alleen zo jammer dat er altijd zo’n verhaal moet losbarsten en dat sommigen zo hard mogelijk moeten schreeuwen hoe slecht MS wel niet is. Steek je energie in het laten zien hoeveel beter OS/X is en ga niet je concurrent afkraken. Komt alleen maar zielig over.

    Sorry, deze frustratie moest er even uit. Elke keer weer hetzelfde gezeur, met dezelfde argumenten. Laat iedereen toch gebruiken wat ze zelf willen, dan ziet de wereld er weer een stuk leuker uit.

  14. Origineel geplaatst door Fabian
    Vista, bijna nooit problemen mee…

    Bijna …

    Origineel geplaatst door Fabian
    Ik heb nu een dualboot op me laptop met Vista / Leopard en toch gebruik ik bijna altijd nog Vista aangezien ik het toch mooier vind en ik vind het zo lekker makkelijk dat alle software wel te vinden is voor Vista waar je vaak voor Mac nog problemen hebt met het zoeken naar een Mac versie. Nee in dagelijks gebruik… geef mij dan maar gewoon Vista..

    jij wil dus niet betalen voor je software….
    dan krijg je idd op de mac minder aanbod.
    Maar als je goed zoeken kan vind je op de mac net zo veel. 😉

    wie wel betaald heeft support en updates zonder gezeur en trojans.

    @chris:
    Helemaal mee eens
    Men ziet het niet of wil het niet zien Want en bedrijf dat zoveel GOED doet kan niet fout doen natuuriljk. 😀

    Origineel geplaatst door jorgje
    Mijn hemel… wát een frustratie over Microsoft hier…

    ik amuseer me anders prima. Het is toch rustig op werk.
    Wie eenmaal VOLLEDIG overstapt van PC naar Mac wil niet anders meer. Als je met twee benen in bijde werelden blijft hangen dan ga je altijd uit van wat je al kent en zal je NOOIT de voordelen van de mac leren kennen. Je blijft niet voor niets hangen bij VISTA omdat je onder OSX waarschijnlijk de eenvoudigere manier nog niet gevoenden hebt.

    Origineel geplaatst door jorgje
    hele bevolkingsgroepen aan de PC gebracht.

    Idd ja… door een slimme licentie deal.
    Dos in koppeling met IBM hardware. Dos was gekocht door bill gates van een programeur die krap bij kas zat. Microsoft heeft DOS groot gemaakt dankzijn IBM (die hadden de hardware)

    De grootste zijn zegt niks over de kwaliteit die je levert.
    Apple is de GRootste in de MP3 wereld maar heeft ZEER niet de beste kwaliteit MP3 speler op de markt. (ja ik kan ook MAc bashen… al is het slapjes)

    Origineel geplaatst door jorgje
    Het is maar waar je voor kiest. Ik heb zowel Linux (Ubuntu), Windows (Vista) als OS/X (10.2, wel een oudere versie) draaiend thuis.

    word het niet eens tijd dat je door opwaardeerd naar 10.5? Dan zal je zien Waar VISTA op gebaseerd is. IDD even wennen maar dan heb je geen Windows meer nodig.

    Origineel geplaatst door jorgje
    Steek je energie in het laten zien hoeveel beter OS/X is en ga niet je concurrent afkraken. Komt alleen maar zielig over.

    Apple maakt idd reclame waarin ze de slechte/zwakke punten van de PC laten zien. daaraan gekoppeld de voordelen die de mac heeft te bieden over dat zelfde onderwerp.

    micrsoft komt niet verder dan zeggen dat apple duurde is.
    Gelijk hebben ze want meer valt er niet op een Mac aan te merken.
    Je kan er net zo makkelijk windows of linux opdraaien.

    Als je je er in verdiept is het allemaal nog compatible ook. en tegen een voordeligere prijs dan het windows alternatief over 6 jaar gekeken met alle software en antivirus bescherming en restores en frustraties die je dan hebt gehad met een windows bak.
    De hardware is prima. Alleen jammer dat windows er niet alles uit haalt.

    Origineel geplaatst door jorgje
    Elke keer weer hetzelfde gezeur, met dezelfde argumenten.

    Kopt… Blijkt daaruit da microsoft niet leert van zijn fouten. En apple blijft innoveren en nieuwe mensen weet te trekken. Appel groeit nog jaarlijk in aandeel waar Microsofts markt aandeel krimpt. en zelfs dit jaar heeft microsoft zijn eerste winst daling sinds 20 jaar. Ze maken alles goedkoper omdat ze niet meer weten waar ze klanten vandaan moeten halen.
    of omdat ze niet meer weten hoe ze de huidige klanten bij zich moeten houden door innovatief om te gaan met je interface en mogelijkheden van de software.

    Ja ze komen heel innovatie met surface op de markt. (Die grote tafel die op een iphone lijkt) Maar dat is vooral interessant voor bedrijven en winkels. Voor de thuis gebruiker is het een ander verhaal.

  15. jullie begrijpen natuurlijk wel dat ik niks beters te doen heb en jullie alleen maar op de kast jaag. 😛

  16. Origineel geplaatst door 4saus
    jullie begrijpen natuurlijk wel dat ik niks beters te doen heb en jullie alleen maar op de kast jaag.

    lol

  17. Ik wil niet veel zeggen maar de meest gebruikte software is toch van microsoft en als dat eeen kopie van iets was zal het het vast niet zo goed doen dus

  18. Origineel geplaatst door Hidde
    Ik wil niet veel zeggen maar de meest gebruikte software is toch van microsoft en als dat eeen kopie van iets was zal het het vast niet zo goed doen dus

    .

    de kadet is ook de meest gereden auto
    Maar is het daar mee de beste?

    kijk je naar mercedes die is ook altijd aan het innoveren met als gevolg dat de industrie het overneemt.

    ABS, Airbag, Gerecyclede materialen in hun chassis,

    Dat is innovatie en de rest loopt er achter aan.

    en toevallig is de mac mini de meest groene computer in de wereld. vol met de nieuwste technologieën klein stil en energie zuinig.

    Het mag voor zowel mercedes als Apple wat extra kosten maar dan heb je ook wat.

  19. @4saus:duidelijk een apple fan

  20. Origineel geplaatst door Hidde
    Ik wil niet veel zeggen maar de meest gebruikte software is toch van microsoft en als dat eeen kopie van iets was zal het het vast niet zo goed doen dus

    LOL

    Dat is wel BS

    kopieen doen het vaak beter, en slimme marketing & zakendoen doet de rest. Bill Gates was gewoon een gehaaide zakenman, en imho een gewetensloze en keiharde nerd-slash-zakenman. apple jatte van xerox, ms jatte van apple, en ibm en HP waren te sullig om er iets mee te doen.

    Verder zijn er nog altijd makke schapen en “och jah, ‘t zal wel” mensen. Laats een philips telefoonset met drie handsets gekocht. Toen ik erachter kwam dat twee toestellen elk (aangenomen) gesprek op de 1e handset als “gemist” bestempelden en vervolgens gingen piepen totdat je die lijst (1-voor 1) wist, ben ik ermee teruggegaan naar de dixons, waar ik al mompelend werd getrakteerd op wat gefrommel en gegooi in de verpakking en de mededeling dat meeste mensen er wel tevreden mee zijn…

    Mac’s zijn super, maar niet feilloos, onaantastbaar of hemels; mijn mb-pro heeft soms wat schermkuurtjes (flikkering) en een oneven verlicht toetsenbord. dit is overigens de derde op rij (twee eerdere teruggebracht dus) vanwegen problemen.

    mijn 24″ cinema led is trouwens fantastisch (en FYI, het twee-of drie na goedkoopste IPS scherm op de markt)

    Dat apple duur is vind ik ook niet echt een solide punt. Simpelweg appels met peren vergelijken is meestal de conclusie na wat verdervragen.

    Verder is mijn belangrijkste reden voor apple de tijd-factor; ik ben sneller op de mac, minder updates, virusscans en opstarttijd; ik heb vaak de mac alweer in de tas als vrienden hun mail net hebben geopend.

  21. wooheee heb ik weer een mac/pc discussie gemist? shit!
    naja nog ff snel dan voor de laatkomertjunz.
    mensen die osx willen gebruiken? prima! ga je gang ms product? ook super! ligt er maar net aan wat jij lekker vind werken. @4saus: leuk dat je mensen op de kast wilt jagen maar ik voel toch wel dat het iets dieper zit dan dat dus toch ff… ikzelf werk in de filmindustrie en dan kom je toch al snel op een linux of pc terecht simpelweg omdat dat de software niet op een mac draait. ik werk nu op een 8 core xeon met 16mb ram en een quaddro fx3800 (volgens mij zijn die niet mac-compatible maar dat weet ik ff niet zeker), sorry hoor maar dat blaast elke mac vierkant ondersteboven 😛 en idd voor een fractie van de prijs. maar zou ik bijvoorbeeld in de muziek zitten of achter adobe producten hangen dan is een mac absoluut een mooi apparaat.
    dus wederom, zoals ik al eerder heb aangekaart, zeur toch niet zo en wees lekker blij met wat jij prefereert… en dan graag zonder dit aan anderen op te dringen of de ander af te zeiken omdat hij/zij toevallig een pc verkiest. want vertel mij eens: hoe vaak heb jij een windows gebruiker ditsoort fanboypraat horen bezigen? inderdaad lieve viersaus, die irritante eigenschap behoort geheel aan het apple-kamp toe.

  22. heb je de Mac PRO wel eens beter bekeken. Als je die goed samenstelt dan heb je iets dat jou bakkie omverblaast.

    Vergelijkbare hardware is net zo duur met bij de Mac het voordeel dat hardware plus eigen geachreven drivers plus het Mac OS wel op elkaar zijn dan wel afgestemd.

    Je kan 64bits en 32bits apps native gelijkteidig kan draaien zonder een duurder OS versie nodig te hebben.
    Je kan ook nog eens tot 32GB aan DDR3 RAM aanspreken. En ja op je Mac maakt je software er wel allemaal gebruik van.

    Dit kan op een PC alleen maar wanneer je linux draait. Met een windows oplossing kom je niet eens in de buurt van de prestaties die linux en het Mac OS je bieden op de zelfde hardware.

    In de film industrie gebruikt men idd veel PC vanwege budgetaire redenen. Maar het grootste gedeelte zal geen windows draaien om de eerder genoemde redenen.

    Ik kom zelf uit die hoek dus ik weer waar je het over hebt.

    Waarom ik dan alsnog een Mac verkies boven een linux of windows oplossing?

    Bedrijfs zeker, virusvrij, direct geschikt voor werk inplaats van eindeloos getweak en gestrip om alles te optimaliseren. Mooi design stille hardware. Makkelijk in onderhoud. Toegankelijker en overzichtelijker met uitbreiden van de hardware. Geen geklooi. Het werkt gewoon.

    Daar betaal graag wat meer voor

  23. de filmindustrie en budgetaire redenen?? moahahahaha gozer we hebben hier een bedrijf met 32 werknemers en een renderfarm die meer dan 3 miljoen heeft gekost, denk je dan echt dat ik achter een pc zit om budgetaire redenen? nee vrind, zoals ik al eerder aangaf werkt de software die we gebruiken simpelweg niet op een mac…. dus wel geklooi en het werkt niet. overigens hebben we wel allemaal een mac mini om op te internetten, wat een hopeloos ding is dat zeg
    (en btw, ik weet niet waar je vandaankomt maar hier gebruikt deze windows-bak toch echt alle resources)
    dus wederom, voor sommige software is een mac beter, voor sommige een pc. in mijn geval is het 100% pc.
    of bedoel je dat ik bootcamp moet draaien? 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.