iPhone-artiest in voorprogramma van Take That

Muzikant Gary Go speelt vanavond in de Apple Store in Regent Street. Maar hij staat ook in het voorprogramma van Take That, met als muzikale begeleiding: zijn iPhone.

gary goZanger Gary Go gaat deze zomer in het Wembley-stadium optreden. Op het eerste gezicht niets bijzonders misschien, zo’n onbekende artiest. Gary gaat echter een iPhone als begeleidend muziekinstrument gebruiken. Hij heeft diverse muziekapplicaties uit de App Store op zijn iPhone geïnstalleerd en zal daarmee tijdens zijn optreden gitaar en drums spelen. “Mijn grootste zorg is dat mijn telefoon midden in een nummer gaat bellen”, grapt Gary. Wie benieuwd is kan vanavond om 19:00 uur lokale tijd in de Apple Store aan Regent Street (Londen) een gratis optreden bijwonen, met het nummer Superfuture.

Gary heeft al meerdere nummers voor zijn eerste album geschreven met behulp van iPhone-applicaties. De demo’s voor zijn album heeft hij eveneens met een iPhone-applicatie opgenomen. Een paar nummers gaat Gary met een liveband spelen, de rest met begeleiding van de iPhone. Gary gebruikt z’n iPhone overal voor en noemt het een “amazing tool” voor singer-songwriters zoals hij.

Meer info: Evening Standard

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 april 2009, 20:03
Categorie Apps
Onderwerpen artiesten, muziek, muziek maken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.