Microsoft ook in gesprek met Verizon: Project Pink smartphone

Verizon schijnt niet alleen met Apple in gesprek te zijn over een nieuwe smartphone. Ook Microsoft voert gesprekken, over een toestel met codenaam Project Pink, dat op Windows Mobile draait.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

zune pinkHet zijn niet de minste namen die de afgelopen dagen nieuwe geruchten de wereld in hebben geholpen. Eerst dacht USA Today* dat Apple met Verizon in gesprek was over een nieuwe iPhone. Toen kwam BusinessWorld met het verhaal dat het om een iPhone Lite en een Media Pad zou gaan. En nu is de Wall Street Journal van de partij: zij denken dat Verizon niet alleen met Apple over een nieuwe smartphone praat, maar ook met Microsoft.

Het zou gaan om een toestel met codenaam Project Pink. Er wordt al maandenjarenlang gepraat over een smartphone van Microsoft, ook al beweert Steve Ballmer regelmatig dat zijn bedrijf heus geen eigen smartphone gaat maken.

Toch beweert The Wall Street Journal dat er iets gaande is. Project Pink is een toestel met touchscreen en multimediafuncties, die de mogelijkheden van Windows Mobile verder uitbreiden. Er komen nieuwe softwarefeatures in en de Windows Marketplace zal op het toestel centraal staan. Een externe partij zal de telefoon fabriceren – mogelijk is dat HTC.

Helaas is de informatie van WSJ moeilijk hard te maken: ze citeren “people familiar with the matter”. Speculeren maar!

Meer info: Wall Street Journal

Noot: *USA Today is één van de drie partijen die altijd als eerste nieuwe Apple-producten in handen krijgen, vaak nog voordat ze officieel zijn aangekondigd. De andere twee zijn The Wall Street Journal en New York Times.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 april 2009, 23:51
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.