OneDrive-Opslag

Zo behoud je 15GB opslag bij OneDrive

Vanaf juli gaat de opslagruimte bij Microsoft's OneDrive omlaag van 15GB naar 5GB. Mocht je vergeten zijn de extra 10GB te claimen, dan is er alsnog een manier om 10GB te behouden. Maar het is de vraag of je vrienden erop zitten te wachten.

OneDrive-Opslag

Gebruik je Microsoft’s OneDrive opslagdienst, dan zal vanaf 27 juli je opslagruimte worden verlaagd van 15GB naar 5GB. Eerder dit jaar legden we al uit hoe je die 15GB opslagruimte kon behouden. Je moest hiervoor een pagina bij Microsoft bezoeken, maar je moest dat wel doen vóór eind januari. Gezien de vele reacties hebben heel wat iCulture-lezers nog even snel van de mogelijkheid gebruik gemaakt. Maar wat als je iCulture niet dagelijks bezoekt, waardoor je deze handige tip bent misgelopen? Ook dan is er nog hoop.

10GB OneDrive-opslag extra

De enige manier om de 15GB te behouden zonder extra geld uit te geven, is door vrienden over te halen ook OneDrive te gaan gebruiken. Zodra een vriend, familielid of collega zich aanmeldt bij OneDrive met jouw speciale link krijg je beide 500MB extra opslag. Je zult dus wel 20 mensen moeten vinden om de 15GB te behouden.

Zo werkt het:

  1. Ga naar OneDrive en klik rechtsboven op het tandrad.
  2. Klik op Opties.
  3. Halverwege de pagina zie je Meer verdienen.
  4. Je krijgt nu een unieke link te zien, die er ongeveer zo uitziet: https://onedrive.live.com?invref=000000000000000000000.
  5. Deel de link via Facebook, Twitter of LinkedIn.
  6. Telkens wanneer een vriend zich inschrijft als nieuwe klant krijgen beide 500MB extra opslagruimte, met een maximum van 10GB.

OneDrive: extra opslagruimte verdienen door mensen te verwijzen

Meer OneDrive-opslag afsluiten

De andere oplossing is dat je extra opslagruimte afsluit. Dit doe je via de link Upgrade uitvoeren op bovenstaande afbeelding. Dit kost €2 per maand voor 50GB opslag. Als je bedenkt hoeveel moeite het kost om die 10GB extra te verdienen, is dat nog niet eens een onredelijk bedrag. Maar het kan nog goedkoper: Apple vraagt namelijk maar €0,99 voor 50GB iCloud-opslag en biedt je ook nog ruimere opslagabonnementen, tot wel 1TB.

Je kunt natuurlijk ook naar een andere opslagdienst overstappen, bijvoorbeeld Google Drive, waar iedereen 15GB opslag krijgt… gratis en zonder dat je vrienden lastig hoeft te vallen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 april 2016, 15:45
Categorie Diensten
Onderwerp onedrive

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.