Microsoft Office komt naar de iPad via Office 365

Microsoft heeft Office 365 aangekondigd, een online dienst die onder meer Office en Exchange bevat. Office 365 zal op de iPad beschikbaar zijn via de browser.

Microsoft OfficeOffice 365, de nieuwe dienst van Microsoft, zal ook beschikbaar zijn op de iPad en de iPhone. Microsoft heeft vandaag aangekondigd dat ze volgend jaar met een online dienst komen, waarin onder meer Office en Exchange zitten. Deze zogenaamde clouddienst is het best te vergelijken met de diensten die Google aanbiedt met Google Apps; dat pakket voor bedrijven bevat onder meer GMail, Google Calendar en Google Docs. Het bètaprogramma van Office 365 is vandaag gestart bij een grote groep daarvoor geselecteerde bedrijven.

De verschillende onderdelen van de nieuwe dienst zullen niet alleen beschikbaar zijn via software op een computer, maar ook in een browser via webapplicaties. Volgens Business Insider zullen de diensten hierdoor ook werken op de iPhone of iPad. Net zoals nu al het geval is met Google Docs.

Volgens Microsoft werkt de online versie van Office op dezelfde manier als de desktopsoftware die het bedrijf maakt voor Windows en OS X. Via de webapplicatie beschik je waarschijnlijk niet over de volledige functionaliteit van de desktopversie van Office, al ziet het er op de screenshots redelijk uitgebreid uit. Plannen om een iPad-applicatie van Office te maken heeft Microsoft zover bekend niet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 oktober 2010, 21:43
Categorie Apple
Onderwerpen microsoft, webapp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.