Microsoft Office voortaan gratis op iPhone te gebruiken

Microsoft Office Mobile is voortaan gratis te gebruiken op de iPhone. Ook zijn er Word, Excel en PowerPoint apps voor iPad verschenen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

AG Office mobile for Office 365 iPhoneMicrosoft heeft vanavond Office voor iPad aangekondigd: drie losse apps om Microsoft Word, Microsoft Excel en Microsoft PowerPoint op de iPad te kunnen gebruiken. Maar er zit ook een verrassing in de Office-app voor iPhone, die vandaag is bijgewerkt. Je kunt vanaf nu Office gratis gebruiken! Een abonnement op Office 365 is niet meer vereist. Het geldt overigens wel voor thuisgebruik; als je Office Mobile zakelijk wilt gebruiken, dan moet je nog steeds een van de vele Office 365-abonnementen afsluiten.

Lees ook: Dossier Office voor iPhone en iPad

microsoft-office-powerpoint-iphoneVoor de vandaag gepresenteerde iPad-apps gelden heel andere regels. Er zijn drie apart verkrijgbare apps die je gratis kunt installeren. Bekijken van documenten is gratis, maar als je ze wilt bewerken zul je een Office 365-abonnement moeten hebben, ook als je consument bent. Dat kost €99 per jaar of €10 per maand en geeft je recht op gebruik van Microsoft Office op maximaal 5 pc’s of Macs en installatie van de mobiele app op 5 verschillende apparaten. Je krijgt ook nog 20GB opslagruimte per gezinslid bij OneDrive en 60 minuten gratis bellen in Skype. Er komt nog een persoonlijk Office 365-abonnement beschikbaar, bedoeld voor 1 pc of Mac, 1 tablet en 1 smartphone. Dit abonnement zal waarschijnlijk 70 euro per jaar kosten.

Maar eigenlijk heb je voor deze app de genoemde abonnementen niet nodig. De naam van de iPhone-app is dan ook veranderd: van Office Mobile voor Office 365-abonnees’ naar ‘Microsoft Office Mobile’.

Downloaden: Microsoft Office Mobile (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Tipgever: @daankempeneers

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 november 2014, 16:16
Categorie Apple
Onderwerpen microsoft, office

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.