OV Butler voor iPhone krijgt vervoerdersfilter en exporteerfunctie

OV Butler voor iPhone is vernieuwd met iOS 7-uiterlijk, vervoerdersfilter en PDF-exportfunctie
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

OV ButlerOV Butler voor de iPhone is vernieuwd. Met de Nederlandstalige applicatie kun je zien welke reizen je in het openbaar vervoer gemaakt hebt. Maar het is er vooral op gericht om eenvoudig geld terug te kunnen vragen als je bent vergeten om uit te checken. De applicatie verscheen al in 2012 voor de iPhone, maar krijgt nu zijn eerste grote update sinds de ontwikkeling lange tijd stil heeft gelegen. Die maakt de app geschikt voor iOS 7 en introduceert enkele handige nieuwe functies.

De app is bedoeld voor mensen die hun OV-chipkaart geregistreerd hebben en een account bij ov-chipkaart.nl hebben aangemaakt. Zodra je met dit account inlogt, kun je zien welke reizen je in de afgelopen zeven dagen hebt gemaakt, inclusief de transacties die daarbij horen. Ook zie je wat het saldo op je OV-chipkaart is. Door te kiezen voor een reis kun je teruggave van je kosten bij de desbetreffende vervoerder claimen. Hiervoor vul je een formuliertje in dat binnen een dag bij de vervoerder wordt ingediend. Die handelt het verder af. Voor wie vaak met verschillende vervoerders reist, is de app nu makkelijker in gebruik geworden omdat je kunt filteren op vervoerders.

OV Butler 2.0 - TransactiesOV Butler 2.0 - Exporteren

Een andere vernieuwing is het rechtstreeks exporteren van reizen, bijvoorbeeld voor declaraties bij je werkgever. Met de knop rechtsboven geef je aan dat je reizen wilt exporteren en vervolgens vink je de reizen aan die je in het overzicht wilt meenemen. Nadat je op de knop Exporteer tikt, wordt een PDF-bestand aangemaakt en getoond dat je bijvoorbeeld meteen in Evernote of Dropbox kunt openen. Ook is het mogelijk om het bestand naar jezelf te mailen of meteen af te drukken als je een AirPrint-printer hebt.

OV Butler ondersteunt meerdere ov-chipkaarten en laat je ook vanuit de app persoonlijke gegevens aanpassen. De update zou OV Butler daarnaast sneller en stabieler moeten maken. De applicatie werd oorspronkelijk ontwikkeld door Moop Mobility, maar die heeft het stokje overgedragen aan Coding Dutchmen.

Downloaden: OV Butler (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:36
Onderwerpen openbaar vervoer, reizen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.