Microsoft KIN: Microsoft kondigt twee iPhone-concurrenten aan

Microsoft heeft vandaag de KIN One en KIN Two aangekondigd: twee toestellen die in de herfst in Europa op de markt komen via Vodafone.

microsoft kinMicrosoft heeft officieel bekendgemaakt wat er de afgelopen maanden achter ‘project Pink’ schuilging: twee nieuwe telefoons die Microsoft onder eigen naam zal uitbrengen. De toestellen heten de Microsoft KIN One en KIN Two. De toestellen worden gemaakt door Sharp en dat is niet toevallig: Sharp maakte ook de Sidekick van Danger, de telefoonmaker die Microsoft eerder overnam.


Beide toestellen zijn sterk gericht op sociale netwerkfuncties, met een aangepaste browser die waarschijnlijk van de Zune-browser is afgeleid. Opmerkelijk: er is geen mogelijkheid om extra applicaties te installeren. De toestellen zullen als Windows Phones worden aangeboden en daarmee is de verwarring compleet, want bij Windows Phone 7 (het vroegere Windows Mobile) verwachten gebruikers wel dat ze extra apps kunnen installeren.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Microsoft heeft gekozen voor een capacitief beeldscherm met multitouch, maar net als op de iPhone geen ondersteuning voor Flash of Silverlight. Op de foto bovenaan dit artikel zie je de aparte gebruikersinterface van Kin, gebaseerd op blokken in verschillende kleuren. ‘Spot’ en ‘Loop’ zijn twee cruciale functies. Spot is een groene stip onderaan het scherm waar je content naartoe kunt slepen om ze te delen met contactpersonen. Dit kunnen plaatjes, video’s of andere documenten zijn. Loop is het startscherm van de KIN-toestellen, met daarop informatie van sociale netwerken zoals Twitter en Facebook. Je geeft zelf de volgorde aan waarin je deze contacten wilt zien: directe vrienden komen daardoor prominenter in beeld dan mensen die je nauwelijks kent.

Microsoft KIN One

kin oneDit is het toestel dat eerder als de ‘Turtle’ uitlekte. Het is een vierkant apparaat met QVGA-scherm, 4 GB intern geheugen, een 5 megapixel camera met LED-flitser en een volledig QWERTY-toetsenbord. Het geheugen is wat beperkt in vergelijking met de iPhone, maar dat is volgens Microsoft niet erg. Het idee is dat je volledige foto- en videocollectie automatisch wordt gesynchroniseerd met een online opslagruimte. Mogelijk is dat Microsoft Live SkyDrive, maar het zou ons niet verbazen als Microsoft er weer een totaal andere dienst voor optuigt. Foto’s die je met de ingebouwde camera maakt worden automatisch gesynchroniseerd met je online opslagruimte. Vanaf de telefoon heb je meteen toegang tot al die eerder gemaakte foto’s.

Microsoft KIN Two

De KIN Two stond eerder bekend onder de codenaam ‘Pure’. Deze is iets rianter uitgerust, met een HVGA-scherm, een traditioneel QWERTY-toetsenbord zoals HTC regelmatig in z’n toestellen vewerkt. Een 8 megapixel camera en 8 GB interne opslagruimte maken dit een toestel waar je ook nog wat multimediabestanden op kunt opslaan.

kin twoBeide toestellen zijn 3G-modellen, voorzien van Bluetooth én Wi-Fi. Microsoft levert KIN mee met een website voor op de desktop, dat compleet gebaseerd is op Silverlight. Beide toestellen zijn ook voorzien van de Zune muziek- en videofuncties, waarbij je ook via een Mac muziek op het toestel kunt laden. Synchronisatie via iTunes is ook zelfs mogelijk.

Twee grote operators hebben aankondigingen gedaan dat ze de KIN One en Two in het assortiment gaan opnemen: Verizon in de VS en Vodafone voor de meeste Europese landen. De lancering in Europa is overigens pas in de herfst gepland, terwijl de Amerikanen in mei al de beschikking krijgen over de telefoons. Een smokkelroute vanuit Amerika valt niet te verwachten, want Verizon heeft een CDMA-netwerk dat niet compatibel is met de Europese GSM-netwerken. Firmware-updates zullen net als bij Android over-the-air plaatsvinden.

Meer info: kin.com
Promotiefilmpjes: YouTube-kanaal van KIN

Reacties: 62 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.