Apple vraagt patent aan voor covers iPhone met echte toetsen

Patently Apple toont vandaag een nieuwe patent van Apple waarin een aantal covers voor de iPhone getoond worden. Deze covers worden over de iPhone geplaatst met echte toetsen. Hierdoor krijg je de echte feedback die je normaal gesproken ook bij een telefoon of spelcomputer zou hebben.

Patent iPhone Gamepad DesignPatently Apple toont vandaag een nieuwe patent van Apple waarin een aantal covers voor de iPhone worden getoond. Deze covers worden over de iPhone geplaatst en hebben echte toetsen. Hierdoor krijg je de feedback die je normaal gesproken ook bij een telefoon of spelcomputer zou hebben.


Tegenwoordig gebruik je covers voor je iPhone puur als bescherming of om je iPhone mooier te maken. Apple verklaart nu dat ze de covers op deze manier een nieuwe functie willen geven. Zo kun je sneller een speciaal gemaakt toetsenbordje voor tekstberichten tevoorschijn halen. Ook kun je denken aan een speciale layout voor het spelen van games of het voeren van een videoconferentie. Een laatste leuke optie is het toevoegen van een zonnepaneel in de cover, zodat je je iPhone constant kunt blijven laden als hij in de zon ligt.

Patent iPhone-cover met fysieke toetsen

Met de cover is dus meer mogelijk dan alleen een toetsenbordje. Er is aansluiting mogelijk op het elektronische circuit van het apparaat, zodat je een FM-ontvanger of een telefoonfunctie aan de iPod touch kunt toevoegen. Daardoor zou je in feite een iPhone creëren, waardoor bezitters van een iPod touch misschien geen reden meer zien om een iPhone te kopen. Dat lijkt geen slimme zet van Apple.

Dit is te zien in onderstaande afbeelding van het patent:

Patent iPod Touch met Blackberry-functionaliteit

De vraag is natuurlijk in hoeverre Apple deze covers wil gaat uitbrengen; bij patenten is dat nooit zeker.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 april 2010, 8:20
Categorie Accessoires
Onderwerpen accessoire, apple, cover
18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.