Microsoft brengt Azure Toolkit uit voor iOS-apps

Microsoft heeft een Windows Azure Toolkit uitgebracht voor iPhone-ontwikkelaars die aansluiting willen vinden op het Windows Azure-platform. Er zijn ook toolkits voor Windows Phone en (binnenkort) voor Android.

windows azure toolkitMicrosoft heeft een toolkit uitgebracht, waarmee iOS-ontwikkelaars appliaties kunnen maken die geschikt zijn voor Windows Azure. Windows Azure is de ‘clouddienst’ van Microsoft. Je kunt er iPhone- en iPad-apps mee maken waarbij je Objective-C en XCode gebruikt. Die apps kunnen dan samenwerken met Windows Azure. Er is ook een toolkit voor Windows Phone beschikbaar gesteld en volgende maand volgt er nog eentje voor Android. Zo wil Microsoft proberen om zoveel mogelijk aansluiting te vinden bij de populaire mobiele platformen. Het is overigens niet het enige wat Microsoft uitbrengt, want vorige week kondigden ze nog een nieuwe Bing Maps SDK uit, waarmee iOS-ontwikkelaars makkelijker de Bing-kaartfuncties in iPhone-apps kunnen integreren.


Momenteel grijpen ontwikkelaars nog vaak naar Google Maps. De Azure Toolkit is te downloaden op Technet en werd aangekondigd via The Official Microsoft Blog.

microsoft-azureBedrijven als Groupon maken er al gebruik van, maar ook als onafhankelijke, kleine ontwikkelaar kun je het gratis downloaden. Microsoft belooft dat je de toolkit kunt downloaden en meteen kunt beginnen met het bouwen van iPhone-apps op het Windows Azure-platform, zonder diepgaande kennis van de Microsoft-tools zoals Visual Studio. Gecompileerde iPhone-codebibliotheken hebben rechtstreekse interactie met Windows Azure. Er wordt ook een voorbeeldapplicatie meegeleverd, plus documentatie.

Microsoft

Microsoft is, naast Apple en Google, een van de grootste techbedrijven ter wereld. Microsoft is vooral bekend van de Windows-pc's, maar ook van Office, de Internet Explorer- en Edge-browsers, Xbox en meer. Lees alles over Microsoft op je iPhone, iPad en Mac gebruiken. Microsoft heeft meerdere apps en diensten die voor Apple-gebruikers interessant zijn, zoals Office en Outlook. Hier zie je alles op een rijtje.

Microsoft

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.