Reacties voor: Micro-USB-adapter iPhone ook in Nederlandse online Apple Store

De micro-USB-adapter voor de iPhone is inmiddels ook beschikbaar in de Nederlandse online Apple Store. Deze maakt het mogelijk om je iPhone met een micro-USB-kabel op te laden.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 50 reacties

  1. €9… Ze weten het wel te prijzen he. Ik snap sowieso niet dat ze deze standaard hebben gedaan bij de Europese Modellen…

  2. Ongelofelijk dat ze hiermee wegkomen. Dit is NIET wat de EU regelgeving probeerde te bereiken, het ging er juist om dat je ENKEL EN ALLEEN met EEN EN DEZELFDE kabel je gsm kon laden. Een USB kabel dus.

    Nu heb je dus altijd een extra blokje (adapter) nodig alsnog. Waardeloos.

  3. Rustig Henk, als je alleen maar Apple apparaten heb zal je nooit de usb adapter nodig hebben.

  4. @Henk: Klopt niet, zie dit document.

    “Na intensieve en constructieve onderhandelingen met de Europese Commissie hebben de fabrikanten van mobiele telefoons overeenstemming bereikt om het probleem te op te lossen. In een memorandum van overeenstemming dat bij de Commissie is ingediend, verbindt de industrie zich ertoe te zorgen dat de nieuwe voor dataverkeer geschikte mobiele telefoons onderling uitwisselbaar zijn op basis van een micro-USB-stekker waarmee elke oplader kan worden aangesloten. Naar verwachting is met deze stekker een goede oplaadcapaciteit mogelijk.”

  5. Is inderdaad niet conform EU-regelgeving. Wat heb je aan gelijksoortige kabels als je nog steeds niet-gelijksoortige adapters moet gebruiken?

    Apple zal er wel mee wegkomen als ze de adapters gewoon gratis bij de telefoon stoppen of weggeven en beterschap voor de iPhone 5 beloven.

  6. Het is natuurlijk onzin. De bijgeleverde adapter is al een usb-lader en vervangbaar door een willekeurige andere usb-lader van een ander merk, of te gebruiken om telefoons van andere merken mee op te laden. Het enige dat je nodig hebt is een iphone kabeltje. De oplossing van een extra onderdeel voldoet misschien aan de wet, maar voegt absoluut niks toe naar mijn mening. Als je die adapter bij je kan hebben, kan je ook een iphone kabel in een andere lader prikken. Behalve dan bij laders waar de kabel vast zit aan de lader. Maar die zie je volgens mij niet veel meer. Misschien voor mensen met meerdere toestellen, die niet steeds een nieuw kabeltje willen inprikken?

  7. @OMG: Je zegt dus dat Apple zich niet aan de wet hoeft te houden. Opvallend.

  8. Dit is toch een beetje een raar nieuwsbericht, hij was sinds begin oktober ook al verkrijgbaar in de NL apple online store.. Een paar dagen later lag hij bij me op de deurmat..

  9. Origineel geplaatst door OMG
    Rustig Henk, als je alleen maar Apple apparaten heb zal je nooit de usb adapter nodig hebben.

    Ja, alleen maakt apple nog geen fototoestel en/of sportscam. Dus als ik naar het circuit ga moet ik een usb lader meenemen voor die dingen EN een special apple kabel of adapter voor m’n ipad en/of iphone. Bullshit.

    Daarnaast zijn er talloze situaties in te beelden waarbij je bij iemand effe een lader wil gebruiken, elke pc heeft usb en een usb kabel, maar je dat niet kan ZONDER iets extra’s van apple te hebben.

    En bijvoorbeeld in de auto, fabrikanten maken carkits gebaseerd op USB aansluiting (althans, dat ZOU makkelijk zijn want IEDEREEN kan daar mee uit de voeten is de EU bedoeling, dan moet je weer als iphone bezitter een apart apple product hebben, kabel of adapter.

    Get the picture?

  10. Goh wat een onzin weer 1 adapter voor alle smartphones
    Hoe noem je zoiets hierboven dan ?
    volgens mij ook een adapter.
    dat schiet lekker op zo met die afspraken…
    kost nog 9 euro extra ook

  11. Ben wel benieuwd hoe ze dit gaan doen. Waarschijnlijk gaat hier nog wel een claim tegen komen en zullen ze dit aan moeten passen want dit is natuurlijk geen oplossing waarvoor de regelgeving bedoeld is. Alleen zo veel accessoires zijn afgestemd op de huidige connector.. Ik hoop in ieder geval niet dat dit goedgekeurd wordt.

  12. Een usb kabel is goedkoper. Onzin product dit.
    Apple verkoopt het als een adapter zodat je altijd je telefoon kan opladen voor als je je dock kabel niet bij je hebt. alsof je deze adapter wel altijd bij je hebt?

  13. Wat ik me afvraag is of je zo nog meer verbindingen met apparaten kunt leggen?

  14. Vergeet niet dat apple op alle accesoires nog iets verdient omdat apple patent heeft op de 30pin conector (de breede aansluiting).
    Het zou apple veel verlies op leveren deze monopolie positie op te geven, ga maar na hoeveel proucten zn 30pin aansluiting hebben, en omdat de iphone een sterke markt positie heeft zijn er genoeg fabrikanten die maar al te graag zn aansluiting willen hebben op hun apperaat

  15. Volgens mij doet Apple wat het moet doen: mogelijk maken dat je al je telefoons(/elektronica) met een en dezelfde oplader kan opladen. En dat kan hiermee.

  16. Hoe kan ik nu met deze adapter rechtstreeks op het lichtnet opladen? Dan mis ik toch nog een stekker?

  17. Tja, in mijn optiek het meest onzinnige product van Apple zo’n beetje. Een Micro-USB moet in de telefoon zitten, anders is ‘ie nutteloos. Nu had ik er zelf al vrede mee dat Apple zijn eigen standaard had, dus op veel plekken hebben ik docks (van Dealextreme) staan. Naast mijn computer, naast m’n bed en op mijn bureau op werk.

  18. Die had ik er graag bij gewild.

  19. @Henk: Ik weet niet wat voor camera’s jij gebruikt, maar D-SLR’s laden niet op via USB, dus altijd al losse kabels mee. En een Carkit met USB leuk, maar veel telefoons verschillen in grootte dus dat werkt ook al niet.
    Ik vind het bizar dat Apple hier mee weg komt, want je moet toch weer iets extra’s meenemen om universeel te kunnen laden met een USB kabel, dus doet de regeling weer teniet. Die standaard is er om idd één kabel voor alle mobiele telefoons te krijgen, zodat je geen adapters of andere stekkers meer nodig hebt, Apple verliest hier lijkt me.

  20. Wat dachten jullie dan, vervanging van de Dock connector?? Dan heb je hordes aan installaties die niet meer samen kunnen werken met je iPhone… Wanneer je dit tegen elkaar afweegt, is dit denk ik de beste oplossing…

  21. @Henk: Wees blij nu kun je je docks, opladers, usb-kabels, infraroof sensor voor de televisie te bedienen etc nog gebruiken. anders was dat mischien wel allemaal onmogelijk geworden, en zeg nou zelf… waarom zou je zo’n kabel in je iphone willen mikken?

  22. waarom hebben ze nou de adapter niet iets groter gemaakt en de 30pins ook doorgevoerd.

    je hebt adapters met hdmi gecombineerd met micro usb om maar iets te noemen. waarom zou je dan in godsnaam deze adapter kopen, had toch echt wel meer ingezeten.

  23. Hier heb je niks aan…

  24. Dus ik kan nu met mijn bestaande 5volt autolader na aanschaf microusb adapter mijn iPhone laden? Dacht het niet.

  25. Koop je een gsm van 599 tot 799 euro, is 9 euro er teveel aan…

  26. Best handig, maar waarom levert Apple dit dan niet mee? Om €9,- te betalen om dan aan de Europese standaard te voldoen, eigenlijk had Apple dat zelf dan moeten betalen.

  27. tja daarom voor mij geen appeltje meer, ze weten / bedenken altijd wel weer iets om de wetgeving te omzeilen.

  28. Apple is zo gierig ik vind het niet duur maar kom op 9 eurotjes en niet in het verpakking zelf nouja hier zijn geen woorden voor..

  29. @Gert: Dacht het wel. Deze kan het ook en die heb ik.

  30. Het idee is als volgt: de EU wil graag dat we straks niet bij elk mobieltje (en misschien zelfs meer apparaten) standaard een oplader krijgen. In plaats daarvan koop je die los of je gebruikt de lader van je vorige toestel. Om dit te bereiken moet de lader van je vorige toestel wel op je huidige passen.

    Dit kan dus met het verloopje van Apple. Dat je er op dit moment in de praktijk geen hol aan hebt, doet er niet veel toe. Echter als Apple straks geen laders meer meelevert, krijg je in plaats daarvan zo’n verloopje (en wordt het doel van de wetgeving bereikt).

  31. ik heb bij dx een 30 pins naar mini (niet micro) USB adapter gekocht voor $1,30 of zoiets.
    Nu heb ik onderweg genoeg aan EEN usb>mini usb kabeltje om mijn 2,5′ HDD, mijn ScanSnap S1300 en een usb-AA lader. (en mijn SONY camera, maar die gebruik ik nooit meer) aan mijn MBA te hangen. Oh ja, en mn iPhone.

  32. Kan er ook een usb geheugen stick in,of zeg ik nu iets stoms ?

    Edit : lamaar verkeert gekeken……….

  33. maar de EU moest zonodig op Micro USB standaardiseren.

  34. @jk: Precies…. Check hier

  35. Ze kunnen beter gewoon micro usb en hdmi aansluiting in bouwen.

  36. Origineel geplaatst door Rop
    op veel plekken hebben ik docks (van Dealextreme) staan

    Zou je mij kunnen vertellen welke je hebt?

  37. Origineel geplaatst door Vinzei
    tja daarom voor mij geen appeltje meer, ze weten / bedenken altijd wel weer iets om de wetgeving te omzeilen.

    Het gaat hier alleen niet om een wet(-geving), maar om een vrijwillige en niet wettelijk bepaalde/bindende overeenkomst tussen verschillende fabrikanten.. Apple hoeft hier dus niet aan mee (te gaan) doen.

  38. @jerry.w: InDerDaaD!! Jij snap het tenminste,,
    En Henk; Jij gaat gewoon alle (bijna) onmogelijk situaties bedenken om Apple af te kappen…
    Zoals een paar mensen al zeggen: de dockconnector is niet alleen om te laden, maar gewoon de belangrijkste ader van de iPhone!!

    Dit is volgens mij ook de beste oplossing ZONDER dat alle sounddocks, accessoires en de rest de container in moet…

  39. Origineel geplaatst door thomaz
    Ze kunnen beter gewoon micro usb en hdmi aansluiting in bouwen.

    Ja, dat klopt maar dan wordt die adapter al gauw 30 euro.

  40. Het is goed mogelijk dat ze pas met de volgende iPhone een wijziging aanbrengen. Persoonlijk denk ik niet dat ze dat gaan doen: accessoires zullen dan niet meer compatible zijn en dat is een no-brainer.

    Maar toch, check dit:

    http://www.macworld.co.uk/ipad-iphone/news/index.cfm?newsid=3313316

  41. Ze willen dat de adapters (her)bruikbaar zijn voor smartphones . Waarom dan geen adapter met een USB aansluiting om op te laden ?!

    Die regel is gewoon fout , immers : elke smartphone heeft sowieso een usb kabel om aan de PC te hangen om data uit te wisselen.

    Bovendien : met een adapter met USB aansluiting kan ik ook mijn tomtom , headset, … opladen .

    Ik ben van mening dat apple het hier beter doet , ik gebruik de adapter van apple voor mijn ipad , tomtom , iphone , batterijlader , …

  42. Apple zal NOOIT van de dock connector afstappen, wat iets meer is dan een MicroUSB ding, want je kan tegelijkertijd video, audio, stroom en data over de kabel sturen. Ook is het een stevige aansluiting bruikbaar voor docks (hence the name).

    Een Dock connector naar MicroUSB adapter lost dit probleem gewoon netjes op. En €9 is voor een Apple product super goedkoop ;p

  43. Origineel geplaatst door Henk
    En bijvoorbeeld in de auto, fabrikanten maken carkits gebaseerd op USB aansluiting (althans, dat ZOU makkelijk zijn want IEDEREEN kan daar mee uit de voeten is de EU bedoeling, dan moet je weer als iphone bezitter een apart apple product hebben, kabel of adapter.Get the picture?

    Uhhh niet waar want de gratis iPhone kabel is al USB. Kan in elke computer en in elke 12volt auto aansluiting. Dus praat geen onzin.

  44. Om de discussie even gaande te houden… Als ik ergens ben en ik heb zelf geen kabeltje bij me, dan is er altijd wel iemand met een Dockconnector kabeltje. (die bijvoorbeeld al in de auto is ingebouwd, iemand z’n ipod/iphone)

    Vraag voor de gein eens of je een micro-usb kabeltje mag lenen van iemand 😀

    Succes!

    *Ja ik weet dat dit later gaat veranderen, en dan micro-usb dan niet meer zo zeldzaam is. Ik vind dit een goede manier om de overgang van dock naar micro zo makkelijk mogelijk te maken. Zo’n klein adaptertje past makkelijk in je zak of portemonnee.

  45. @Peter: die dus! Kan ik ook nog 2 oude Motorola laders (pre-2007!) gebruiken voor iPhone.
    Oja, Mr Blue carkit ook mini-usb, niet micro.
    Er zitten hier best veel mensen mee te praten, terwijl ze niet weten dat een usb kabel TWEE uiteinden heeft. En die het verschil tussen USB, micro-USB en Mini USB niet weten. Voor accessoires lijkt me helder dat 30 pins (Apple) meer mogelijkheden biedt dat 5 pins (USB)
    http://pinouts.ru/CellularPhones-A-N/iPhone_connector_pinout.shtml

  46. Ik vind dat Apple ook nooit van die dock af moet stappen, maar waarom is het niet mogelijk dat er naast de dock een micro USB bij komt? Aan de zijkant bijvoorbeeld. Nokia heeft ook een aantal telefoons gehad met 2 aansluitingen. In mijn ogen zou dat de beste oplossing zijn.

    @Peter: Ik heb SKU 48583 gekocht. Kost maar 2,50 euro! Die is voor de iPhone 4 (4s moet ook passen denk ik) en er zit aux out op. Hij staat dan ook in een schuine hoek die perfect door Facetime is. Er zit geen kabel bij, daar heb ik SKU 40078 voor besteld. Ook in het zwart.

  47. Ik snap het probleem niet.

    Het gaat er om dat de adapters te gebruiken zijn met meerdere apparaten en niet om de connectoren.

    Met andere woorden de fabrikanten hoeven geen adapters meer mee te leveren alleen een connector naar micro-usb of micro-usb op het apparaat zelf.

    Tweede voordeel is dat je op die Apple connector een veel langere usb kabel in kunt klikken.

  48. Jammer dat ze dit niet hebben voor hdmi,zit nu met zo’n kabeltje ertussen,dit is en lijkt mij handiger en gaat ook niet zo gauw stuk.

  49. Apple brengt dit ding enkel en alleen uit om de Europese afspraken na te komen, moesten ze de dockconnector in het toestel vervangen hebben door een micro-USB, dan kon je met je nieuwe iPhone niets meer doen met je al aangekochte accessoires (oa dockstation, iPod/iPhone interface autoradio, …).
    Nu krijg je enkel nog een USB kabel bij andere merken en geen adaptor voor het lichtnet, toestel even duur als voorheen, maar nu mag je er nog een adaptor los bij kopen die je allicht nog 10 tot 30€ zal gaan kosten.

  50. @SuperJay: Van die iPhone adapter gaat er een (mini-usb) kabel naar een de stekker en die stekker gaat in de muur (230v)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.