iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Nederlandse Siri op zijn vroegst in 2012

Siri zal op zijn vroegst pas in 2012 in het Nederlands te gebruiken zijn. Dit blijkt uit een uitspraak van een woordvoerder van Apple, tegenover de site Tweakers.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

SiriSiri zal op zijn vroegst pas in 2012 naar het Nederlands worden overgezet. Dit verklaarde een woordvoerder van Apple bij de introductie van de iPhone 4S tegenover Tweakers. De kans bestaat dat de Nederlandse variant van Siri misschien zelfs nog een jaar later lanceert. Tot die tijd moeten gebruikers het doen met de Engelse, Duitse of Franse taalopties van de virtuele assistent.

Volgens de woordvoerder zijn er in ieder geval vijf nieuwe talen voor 2012 bevestigd: Spaans, Italiaans, Japans, Koreaans en Chinees. Andere talen, waaronder Nederlands, volgen pas daarna. Hierdoor zou het taalpakket pas in 2012 of 2013 worden geïntroduceerd.

Siri is een virtuele assistent, die je op de iPhone 4S kunt gebruiken om bepaalde commando’s uit te voeren. Zo kun je aan Siri vragen om je de volgende ochtend om 7 uur wakker te maken, of je te herinneren je moeder te bellen wanneer je thuis bent. Siri werkt anders dan andere stemprogramma’s, omdat zij gewone zinnen ontleedt en begrijpt. Meer over Siri lees in je onze review van de iPhone 4S.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2011, 21:44
Categorie iOS
Onderwerpen iPhone 4s, nederlandse apps, siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.