Reacties voor: MIC Gadget brengt CompactFlash-lezer voor iPad uit

MIC Gadget heeft een geheugenkaartlezer voor CompactFlash uitgebracht voor de iPad 2. Deze kost 30 dollar en bevat ook een usb-poort waarop je andere apparaten kunt aansluiten.

Reacties: 18 reacties

  1. Kun je hier (of op die 3-in-1) dus een gewone USB-stick aansluiten?

  2. Opzich een mooie toevoeging, alleen fotografeer ik alles in RAW en dat zal je niet zo snel kunnen uitlezen. Wil ze toch eerst bewerken op de pc en lijkt me op mijn nieuwe iPad toch wat lastig..

  3. Handig!
    Maar ik kan op de website niet vinden dat RAW foto’s niet ingelezen zouden kunnen worden. Ik vond alleen dit over video-bestanden:

    “PS: The CF Card reader supports photo and video import even Canon EOS 5D Mark II but it’s a pity that the iPad built-in video player can’t playback the video encode from 5D Mark II . You may have to download 3rd party apps to play them in your iPad. Somebody please notify Steve Jobs on this problem”

    ———–
    http://www.abeling.nl

  4. Je kan ook gewoon met de Camera Connection Kit van Apple je camera aansluiten met USB kabeltje, werkt even goed.

  5. Ik fotografieer ook alles in RAW, dus geen CF lezer dan maar. Foto bewerken is een van de weinige dingen die ik nu nog doe op de pc. Voor de rest is het padje gebruiken. Overal en altijd.

  6. Ik heb ook de gewone camera connection kit. Raw fotos kan je prima importeren en bekijken hoor. Ze zeggen alleen dat videos niet kunnen en dat kan ook niet. Althans, importeren prima….alleen je kan ze niet bekijken

  7. Origineel geplaatst door anoniem
    Je kan ook gewoon met de Camera Connection Kit van Apple je camera aansluiten met USB kabeltje, werkt even goed.

    dit werkt dus niet! pas op..

  8. Origineel geplaatst door fex
    Origineel geplaatst door anoniemJe kan ook gewoon met de Camera Connection Kit van Apple je camera aansluiten met USB kabeltje, werkt even goed.dit werkt dus niet! pas op..

    Misschien dat het me sommige camera’s niet werkt, maar hier werkt het goed hoor

  9. Dit is allemaal leuk en aardig maar ik zoek juist naar een cardreader waar je direct EPUB of PDF bestanden vanaf kunt lezen.

    Iemand enig idee of dit mogelijk is? Want ik heb het vermoeden dat Apple dit weer eens geblokkeerd heeft.

  10. Heb hem gelijk aangeschaft ben benieuwd hoe lang de levering is.

    Ik hou je op de hoogte

  11. Je kan gewoon je camera aansluiten op een connection kit. Je kan zelfs een usb stick in de connector kit duwen met foto erop en filpjes. Ik doe alle fotos met usb stick….. Maarrrrrrrrr…. Hij ziet de fotos alleen op de ipad als je de originele bestanden van de sd kaart van het foto toestel op de usb copyeerd….. (dus de directory bestanden,om copyeren). Nu heb ik aan mijn sleutelbos een mini usb stick. Bij vrienden zet ik de fotos erop. In de ipad(met connector) en overzetten.

  12. Origineel geplaatst door Boxerrip
    Je kan gewoon je camera aansluiten op een connection kit. Je kan zelfs een usb stick in de connector kit duwen met foto erop en filpjes. Ik doe alle fotos met usb stick….. Maarrrrrrrrr…. Hij ziet de fotos alleen op de ipad als je de originele bestanden van de sd kaart van het foto toestel op de usb copyeerd….. (dus de directory bestanden,om copyeren). Nu heb ik aan mijn sleutelbos een mini usb stick. Bij vrienden zet ik de fotos erop. In de ipad(met connector) en overzetten.

    Weet jij of er APPS zijn voor de Ipad 1/2 die PDF’s/EPUB bestanden kunnen lezen vanaf SD kaartjes?

    Ik heb wel een aantal forums gevonden waar staat dat Apple deze functionaliteit heeft uitgeschakeld maar ik zou het graag zeker willen weten.

    Ik ben nog niet 100% overtuigd of ik de Ipad wel wil hebben 🙂

  13. @g_ij_s:

    Volgens mij kan je dit alleen maar door het via iTunes te doen.

    Ik wist ook niet of ik de iPad wilde hebben, maar een aantal weken na de lancering van de iPad stond ik aan de kassa verdwaasd een iPad 3G 64GB af te rekenen. Echt waar. Thuis aangekomen iTunes geïnstalleerd, de iPad aangesloten en wil niets anders meer. Zo verschrikkelijk handig. Overal, altijd en NU te gebruiken. Die kop koffie kan je halen wanneer jij dat wilt, niet wanneer de PC toch aan het opstarten is.

  14. Prima vondst, zeg! Zelf heb ik een camera met CF en SD sleuven. Maar er zijn veel meer body’s met alleen een CF kaart. Dit biedt uitkomst.

  15. Er bestaan goedkopere oplossingen om je jpeg foto’s op je iPad te krijgen. De raw fanaten die ook jpegs maken kunnen dan in ieder geval zien welke raws ze niet hoeven te bewaren door de jpegs te bekijken. Google op “ssk cf cardreader” en je bent voor $ 4 (excl. Verzendkosten) klaar. Past gewoon in de usb poort van de camera connectionkit.

  16. @gijs
    Als je de pdfs of epubs naar jezelf mailt of in dropbox zet kun je ze daarna openen in een heleboel programmas zoals ibooks en goodreader 🙂

  17. Origineel geplaatst door Maaike
    @gijs
    Als je de pdfs of epubs naar jezelf mailt of in dropbox zet kun je ze daarna openen in een heleboel programmas zoals ibooks en goodreader

    Mja, dat helpt niet als je over 80GB aan PDF bestanden bezit.

  18. @g_ij_s:

    Je kan bij dropbox tot 100GB, maar daar zit een prijskaartje aan. Wat is hier je uitgangspunt. Is je uitgangspunt dat je 80GB aan PDF ‘s Kwijt moet kunnen of is je uitgangspunt dat je dat doet wat redelijkerwijs mogelijk is. Er is op dit moment geen tablet die deze opslagcapaciteit heeft. Daarnaast boet je behoorlijk in aan mobiliteit als je een externe harde schijf erbij neemt. Daar is een tablet niet voor bedoeld. Ik kan me niet voorstellen dat je 80GB aan opslag bij je moet hebben. Wat heb je nu echt nodig op de momenten dat je een iPad bij je hebt?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.