MIC Gadget brengt CompactFlash-lezer voor iPad uit

MIC Gadget heeft een geheugenkaartlezer voor CompactFlash uitgebracht voor de iPad 2. Deze kost 30 dollar en bevat ook een usb-poort waarop je andere apparaten kunt aansluiten.

compactflash ipadApple heeft de Camera Connection Kit voor de iPad uitgebracht. Hoewel dit prima werkt is er ook een probleem: namelijk met digitale camera’s die nog CompactFlash-kaartjes gebruiken zoals de Nikon D300 en andere populaire DSLR’s. Het uitlezen van je CF-kaartje kan wel met de nieuwe CF Card Reader voor de iPad, die MIC Gadget op de markt brengt.

Voor $30 heb je een geheugenkaartlezer die ook de hedendaagse UDMA-geheugenkaarten aankan, maar alleen met de maximale snelheid van USB 2.0. Er zit in de geheugenkaartlezer ook een standaard USB-poort waarmee je andere apparaten kunt aansluiten. Elk apparaat dat minder dan 20 mA verbruikt kan er ook op aangesloten worden.

MIC Gadget bracht eerder een 3-in-1 kaartlezer uit voor SD, microSD en een USB-adapter, die ook geschikt is voor de iPad 2. Met beide producten kun je foto’s en video’s meteen vanuit je camera naar je iPad uploaden. Er zijn wel wat beperkingen: RAW-foto’s kun je niet inlezen en sommige videoformaten werken niet (vooral als de filmpjes met meer dan 720p en 30 fps zijn vastgelegd).

Meer info: MIC Gadget

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2011, 12:30
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.