Glas van iPad 2 is dunner maar flexibeler dan van iPad 1

Het glas van de iPad 2 is dunner geworden dan van de iPad 1. Toch blijkt uit een test van iFixYouri dat het glas niet sneller stuk gaat. Het scherm is flexibeler geworden en buigt daardoor verder, voordat het breekt.

ipad 2 glasDe iPad 2 is lichter van gewicht dan de eerste generatie iPad. Een paar dagen geleden bleek al, dat het verschil vooral te danken is door het gebruik van dunner glas. Het glas van de iPad 2 is maar liefst 27 procent dunner dan het glas van de iPad 1.

Je zou denken dat het nieuwe glas veel sneller breekt, maar de reparatiedeskundigen van iFixyouri wilden dat wel eens zeker weten. Ze probeerden met staven en met blote handen het glas te breken door dit te buigen. Daarbij blijkt dat het scherm van de iPad 2 flexibeler is en verder gebogen kan worden. Nu zal het natuurlijk niet zo vaak gebeuren dat je het scherm van de iPad op de getoonde manier buigt. De testers lieten het glas daarom ook meermaals vallen. Het bleek daarbij niet te breken. Onderstaande video laat de test zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2011, 17:01
Categorie iDevices
Onderwerpen glas, google glass, ipad 2

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.