Reacties voor: Met je mobiele telefoon op vakantie

Je gaat op vakantie en je neemt mee: je mobiele telefoon. In dit artikel lees je een aantal toepassingen die je op de mobiele telefoon kunt gebruiken om op de hoogte te blijven van nieuws, informatie te zoeken en jezelf te vermaken.
Lees het complete artikel → Met je mobiele telefoon op vakantie
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 29 reacties

  1. Cool, ik ga zeker even luisteren!

  2. Bezig met luisteren 🙂

  3. hoezo opassen met gratis wifi in internet cafe’s ?

  4. En toen was Gonny weer weg… Leuke apps trouwens!

  5. @Daaf: Omdat je geen idee hebt met wie je verbinding maakt en wie je gegevens aftapt.

  6. Ging goed, Gonny 😛

  7. Hey, daar wordt De Praktijk ook opgenomen toch? Ik herken het behangetje. 🙂

  8. Ik heb het niet geluisterd, maar ik baal wel dat mobiel internet in het buitenland zo duur is! hopelijk wordt dat in de toekomst ook minder..

  9. Uitzending gemist zien door een smsje te sturen naar 9090? Is dit ook voor iPhone of bedoelen ze hier nu al die andere telefoons??

  10. Ik kan nooit verbinding maken met m’n WiFi in het buitenland. Zit nu aan m’n tweede iPhone 3G, en was bij de vorige ook zo…

  11. Heb ooit een rekening van 1250 euro gehad voor internet in Belgie, toen ik daar in het ziekenhuis lag voor 5 dagen.

    Nooit meer internet in het buitenland, zelfs niet met een extra bundel.

  12. Ik verblijf momenteel op een camping in Hongarije en had gerekend op een hoge data afrekening na deze vakantie. Maar ik ben de eerste dag de plaatselijke Vodafone winkel binnengestapt en heb een Hongaarse Vodafone sim gekocht en heb (via een pinautomaat notabene) wat beltegoed opgewaardeerd. Met één smsje had ik op m’n iPhone een data bloxx aangesloten voor 30 dagen. Kosten: omgerekend 10,90 euro met 1GB dataverkeer! Ik kon zelfs kiezen voor 5GB dataverkeer (18 euro), maar zoveel gebruik ik in een jaar nog niet!

    In Siofok is bijna overal 3G-dekking, met zo’n gemiddelde snelheid van 1,5 Mbit/seconde (volgens SpeedTest). Snel genoeg om even iPhoneclub en m’n mail te checken!

  13. Tour de France kijken vanuit het buitenland werkt alleen niet. Alleen te zien via IP-adressen in NL.

  14. Inderdaad ontzettend slim om in het buitenland een simkaart te kopen! Meestal is dit stukken goedkoper. Wel gebruik ik ongeveer 400MB per dag met mijn iPhone, en ongeveer 2GB op mijn PC. Achja, intensief internetten? Nee! Apps volop gebruiken? Ja!

  15. 180 euro voor 2 weekjes nieuws lezen……

  16. Ik kijk met Orb ook live-tv via mijn videokaart op mijn pc. Erg handig. Pc aan en overal tv enz kijken. 🙂

  17. tip : installeer skype, koop een skype out tegoed, en je belt voor 2 cent per minuut naar vaste nummers in NL. moet je wel ergens een Wifi signaaltje kunnen oppikken natuurlijk 🙂

  18. Zit nu zelf in Florida en heb een t-mobile flexpay abo bij zo’n standje in een mall afgesloten. Je iPhone leeft dan weer als vanouds. Gewoon cash betalen en je zit een
    maand online. Bellen stelt niet veel voor met 5 dollar tegoed maar hey, who needs that. (ze doen niet moeilijk als je je hotel adres opgeeft. ) totaal $70 voor een maand maar helemaal goed: kan je nog eens een tip als deze schrijven…

    Verder niet vergeten voor iPhone EN Android: ‘hotels near me’, ‘mobinews’ en ‘streamitall radio’ om de Tour etc te volgen op Radio 1.

  19. Oh ja, voor dat t-mobile kaartje moest ik WEL nog even mn maagdelijke 3g jailbraken en unlocken want tmobile nl en us zijn twee heel verschillende dingen. Dat was overigens zo gepiept met de instructie op iphoneclub.nl

  20. 214 euro. 4 dagen Londen.

  21. Hoge rekeningen op je vakantie adres: kwestie van je een beetje beheersen en gezond verstand gebruiken.
    Bovendien: dan internet je toch gewoon even niet..? Dan heeft je gezin of je partner of je vrienden ook nog wat aan je tijdens je vakantie. Anders zit je toch maar de hele dag met dat ding te køtten.

    Dat spastische gedoe om je mail te checken.. /- 5 jaar geleden kón er niets. Ging ook goed.
    JE BENT MET VAKANTIE.

  22. Met t-mobile web’n’walk zit ik op max 5 euro per dag in europa. Erg handig, je weet dat je nooit meer kan uitgeven aan mobiel dataverkeer, dus zorgeloos even je mail chechen of twittteren… 🙂 Na 10Mb wordt je wel geknepen qua snelheid, maar ik vind het prima ! we’re roaming !!

  23. @Sjaak: Als het een dagje regent en je hebt alleen Duitse en Hongaarse zenders op je tv’tje, is het wel lekker om je even te wenden tot je iPhone met internet…

  24. HotelsByMe (veel beter en mooier dan Hotels near me)

  25. off topic: welke mini-spiegelreflexcamera was dit en wat werd er over gezegd? sorry maar ben belg 🙂 heb dus niet kunnen luisteren.

  26. Origineel geplaatst door Sjaak
    Hoge rekeningen op je vakantie adres: kwestie van je een beetje beheersen en gezond verstand gebruiken.
    Bovendien: dan internet je toch gewoon even niet..? Dan heeft je gezin of je partner of je vrienden ook nog wat aan je tijdens je vakantie. Anders zit je toch maar de hele dag met dat ding te køtten. Dat spastische gedoe om je mail te checken.. /- 5 jaar geleden kón er niets. Ging ook goed.
    JE BENT MET VAKANTIE.

    Helemaal mee eens!

  27. Origineel geplaatst door Snader
    @Sjaak: Als het een dagje regent en je hebt alleen Duitse en Hongaarse zenders op je tv’tje, is het wel lekker om je even te wenden tot je iPhone met internet…

    Alsof je perse moet gaan internetten of tv kijken als het een dag regent tijdens je vakantie. Daar is een paraplu voor uitgevonden.

  28. @Des: Lekker onder je paraplu op het strand… En buiten dat, als ik een dag op het strand lig, zou ik vroeger een oud tijdschrift of een slecht boek hebben gelezen. Nu lees ik het nieuws en deze artikelen, niets mis mee toch?!

  29. Ik gebruik als gids gewoon de papieren versie van lonely planet. Is iets praktischer.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.