Bug in iPhone OS 3.0: gewiste mailtjes makkelijk terug te vinden

Macworld heeft een bug gevonden in de manier waarop de iPhone e-mailberichten wist. Als je je iPhone gebruikt om e-mail te lezen en berichten op je iPhone wist, dan blijken ze niet compleet verdwenen.

mail keyboardMacworld heeft een bug gevonden in de manier waarop de iPhone e-mailberichten wist. Als je je iPhone gebruikt om e-mail te lezen en berichten op je iPhone wist, dan blijken ze niet meteen verdwenen. Ze zijn weliswaar niet zichtbaar, maar met de Spotlight-zoekfunctie kun je ze makkelijk terugvinden. Na het intikken van een korte lettercombinatie (bijvoorbeeld ‘sa’) verschijnen allerlei berichten in beeld die je al eerder gewist hebt.

Tap je erop vanuit Spotlight, dan verschijnt het gewiste e-mailbericht gewoon in beeld. Probeer je het vanuit de applicatie Mail het bericht terug te vinden, dan blijkt deze niet aanwezig. Ook in de prullenbak of op de (IMAP-)server blijkt het bericht niet meer aanwezig. De enige optie is, dat Apple de berichten niet volledig van het toestel wist.

Het betekent overigens niet dat de eeuwig blijven bestaan: ze kunnen op termijn wel worden overschreven als de iPhone de opslagruimte nodig heeft. Om je supergeheime e-mailberichten te wissen zou je dus kunnen proberen om je iPhone een flink aantal keren volledig te vullen met steeds andere content, totdat het geheime e-mailbericht niet meer terug te vinden is. Het is te hopen dat Apple het probleem in OS 3.1 oplost.

Via: Macworld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juli 2009, 18:00
Categorie iOS
Onderwerp e-mail

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.