Reacties voor: Apple registreert merknaam Apple Card in Europese Unie

Nu de officiële release van iOS 12.4 steeds dichterbij komt kan de Apple Card ook elk moment van start gaan. Alleen hebben wij daar nu nog niet zoveel aan, want de creditcard is alleen aan te vragen door Amerikanen. Eén obstakel is in ieder geval uit de weggeruimd: niemand anders kan ondertussen de merknaam gaan gebruiken, want Apple heeft het officieel vastgelegd voor Europa en Hongkong.

Reacties: 15 reacties

  1. Weet niet wie dit binnen Apple heeft bedacht (Tim Cook?), maar heel slim om op deze manier mensen aan je te binden (als bedrijf) en er voor te zorgen dat er een contante stroom van omzet is. Ben je m.i. minder afhankelijk van verkoop devices.

  2. Ze innoveren in de diensten. Ik vind het prachtig haha. Devices zijn door de invloed van apple enorm veranderd. Ik ben benieuwd of dat nog eens gaat gebeuren maar dan met diensten

  3. Ik voordeel van mijn creditcard vind ik de 365/366 (schrikkeljaar) verzekering die erbij zit. Op die manier al eens schade aan een scherm van een iPhone en iPad vergoed gekregen. Volgens mij heeft Apple deze verzekering niet opgenomen in haar creditcard, dus afgezien dat de Apple card er gelikt uitziet, zal ik hem niet gaan gebruiken.

  4. Het zal zeker nog een hele lange tijd duren voor we zo iets zullen krijgen in de EU, laat staan NL gezien EU-regelgeving en wetten. Ook de landelijk wetgevingen.

  5. Ik wil geen creditcards, ook niet van Apple.

  6. “in tegenstelling tot de VS zijn we in Europa minder gewend om voor elke betaling de creditcard te trekken. ”

    Moet eigenlijk zijn “Nederland” ipv “Europa” zijn.
    In Helsinki, Praag halen ze nog een bakkie koffie met een creditcard

  7. @Dinesh:

    Waarom dan? Er hoeft maar in principe maar in een land een bank te zijn die meedoet, en dan zou het in de gehele EU gebruikt kunnen worden

  8. @Daan: Volgens mij hoeft alleen mastercard mee te doen.

  9. Origineel geplaatst door Ben
    Ik wil geen creditcards, ook niet van Apple.

    Duidelijke onderbouwing!

  10. Origineel geplaatst door Arno1975
    “in tegenstelling tot de VS zijn we in Europa minder gewend om voor elke betaling de creditcard te trekken. ”

    Moet eigenlijk zijn “Nederland” ipv “Europa” zijn.

    In Helsinki, Praag halen ze nog een bakkie koffie met een creditcard

    Wat dacht je van Frankrijk! Het zijn of ouderwetse cheques of Credit Card!

  11. Nou… in principe is het uitbrengen van een debit- of credit card hier niet zo heel moeilijk… de Bijenkorf doet het, Euroclix doet het, de ANWB doet het. Is een kwestie van je naam op een kaart plakken in samenwerking met een partner (b.v. ICS). Het wordt pas ingewikkeld als Apple zelf het krediet zou willen gaan verstrekken… en volgens mij ziet niemand hier Apple een banklicentie ambiëren… dat doen ze in de VS niet eens.
    Uiteindelijk draait het er om wie de transactiekosten gaat afdekken (net als bij Apple Pay). Die cashback lijkt me vrij stug om straks in Nederland te zien, iemand moet dat tenslotte betalen en vrijwillig marge (hoewel genoeg aanwezig) inleveren zou een first zijn voor Apple! 😉

  12. Origineel geplaatst door Mtouch
    Die cashback lijkt me vrij stug om straks in Nederland te zien, iemand moet dat tenslotte betalen en vrijwillig marge (hoewel genoeg aanwezig) inleveren zou een first zijn voor Apple! 😉

    Zo’n cashback zie ik in NL niet zo snel gebeuren. Ik woon in Amerika en hier is de debit/creditcard de normaalste zaak van de wereld zoals al eerder aangegeven.
    Elke maatschappij strooit met reward programma’s in de vorm van punten of cashback. Erg leuk voor de mensen die normaal netjes hun rekening betalen elke maand. Want de mensen die dat niet doen die betalen de acties. Rente percentages van 15-25% (afhankelijk van je credit score) zijn erg normaal bij de creditcard maatschappijen zodra je de rekening niet op tijd betaald.

  13. Ik zie het nut ook nog niet. Wat moeten we met zo’n creditcard en met welke bank of financieringsmaatschappij gaat Apple dan in zee? Inderdaad geeft Jan en alleman zulke kaarten uit, meestal in samenwerking met VISA, ICS of de keihard opererende Spaanse financieringsbank Santander. Vooral grote winkelbedrijven lokken zo hun klanten.

    Het is geen wonder dat veel Nederlanders zo’n creditkaart vaak niet willen, want je betaalt huizenhoge rentes over het openstaande bedrag. Soms werd je gelokt, via Expert Electronicazaken en allerlei andere zaken om TV’s of andere vrij dure apparaten te kopen met ‘uitgestelde betaling’. Je hoefde twee jaar lang niets te betalen, ook geen rente, maar moest wel zorgen dat het bedrag op de einddatum betaald was. Makkelijk toch… ?!

    Totdat zoiets een keer niet lukt. Ik heb het zelf meegemaakt en ontdekte later dat je met kaarten van ICS en Santander dan ineens rentes betaalde van 20 tot 24%..!! (Bank Santander). Daarbij werden dan allerlei kosten berekend, zodat je uiteindelijk alleen rente betaalde en vrijwel niets afloste. Ik heb tot zo’n 5 jaar geleden een paar van die kaarten gehad en heb ze toen in één keer afgelost. Zoiets doe ik echt nooit meer!

    Beter gaan ze in het buitenland ook over op iDeal, dat ik een prima betaalperiode vindt. Aankopen op bijv. websites direct afrekenen van je eigen bankrekening. Overzichtelijk en snel. Het lastige is dat buitenlandse (en vaak veel goedkopere) webstores alleen werken met betaling via creditcards. Daarvoor heb ik nu een debit card. Een Visacard waarop je eerst het bedrag zet dat je nodig hebt voor de betaling en dan je aankoop op een website betaalt. En dus nooit een bedrag open hebt staan, waarop (te hoge) rente en betalingskosten voor je kaart worden berekend.

    Laat Apple eerst maar eens uitleggen wat het nut en voordeel is van zo’n Apple Card. Apple Pay blijkt idd superhandig, maar is alleen een makkelijke methode om vanaf je eigen bankrekening te betalen, met je Apple devices. Apple Card zou alleen voordeel hebben wanneer het héél anders werkt dan andere creditkaarten.

  14. Origineel geplaatst door UtregCity
    Weet niet wie dit binnen Apple heeft bedacht (Tim Cook?), maar heel slim om op deze manier mensen aan je te binden (als bedrijf) en er voor te zorgen dat er een contante stroom van omzet is. Ben je m.i. minder afhankelijk van verkoop devices.

    Dit bestaat al veel langer. Vroeger had je ook een Sony Creditkaart. In de tijd toen Sony nog King was.🥴

  15. @Macaanzee: Apple richt zich met deze registratie blijkbaar op heel Europa, waar het gebruik en de marktpenetratie van creditcards wisselt van land tot land. Vanuit dat perspectief is het heel logisch dat ze deze stap zetten.

    Misschien komt de kaart specifiek in Nederland niet van de grond omdat het bestaande systeem prima voldoet. Maar Apple denkt bij deze registraties meestal niet per land

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.