Media bevestigen aankondiging nieuwe iPhone op woensdag 12 september

Verschillende gerenommeerde media bevestigen vanavond de eerdere berichten dat de nieuwe iPhone op 12 september aangekondigd zal worden.

iPhone 5Het lijkt er steeds meer op dat de nieuwe iPhone dit jaar niet in oktober maar in september aangekondigd zal worden. Nadat iMore eerder berichtte over een iPhone-evenement op 12 september, melden verschillende betrouwbare media vanavond hetzelfde. All Things D en The Verge berichten op basis van eigen bronnen dat Apple inderdaad een evenement in september gepland heeft. The Loop’s Jim Dalrymple bevestigt net als voorgaande keren met zijn gebruikelijke “Yep” dat de aankondiging van de nieuwe iPhone gepland staat voor woensdag 12 september. Het nieuwe toestel moet vervolgens op vrijdag 21 september in de verkoop gaan.

Volgens All Things D maakt Apple zich op voor belangrijke productintroducties in het najaar. Een belangrijke indicatie hiervoor zijn de vooruitbetalingen aan leveranciers om voldoende voorraad veilig te kunnen stellen. Uit cijfers van Apple gecombineerd met die van analisten blijkt dat de bestedingen afgelopen juni met 1,15 miljard zijn gestegen. Volgens analist Maynard Um van Wells Fargo Securities liggen de vooruitbetalingen daarmee op het hoogste niveau in vier jaar, 12,6 procent van Apple’s totale verkopen. “Historisch gezien werden deze toenames opgevolgd door een gestage omzetgroei in de daaropvolgende 2-3 kwartalen”, stelt Um. “Naar onze mening betekent een toename in vooruitbetalingen voor onderdelen dat Apple voorraad veiligstelt voor mogelijke nieuwe productintroducties.”

Naar verwachting krijgt ook de iPod touch een opfrisbeurt met soortgelijke vernieuwingen als de nieuwe iPhone, zoals bijvoorbeeld hetzelfde 4-inch scherm dat dankzij in-cell technologie dunner is dan voorgaande modellen. Ook zou Apple een nieuwe iPod nano op de plank hebben liggen, waarin het vertrouwde langwerpige uiterlijk nieuw leven wordt ingeblazen. Volgens iMore wordt de nieuwe kleinere iPad, door media de iPad mini gedoopt, dit najaar eveneens geïntroduceerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juli 2012, 23:50
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp geruchten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.