Jonathan Ive over design: ‘Mooie producten zijn belangrijker dan geld’

Jonathan Ive gaf tijdens een toespraak over design aan, dat het bij Apple gaat om geweldige producten maken. Geld verdienen komt dan vanzelf. Ive was te gast op een overheidscongres in Engeland.

jonathan iveDe Britse editie van Wired was aanwezig bij een toespraak van Jonathan Ive bij het Britse ministerie voor handel en investeringen. Hij sprak over het creatieve proces bij Apple en haalde enkele anekdotes op uit zijn lange loopbaan in Cupertino. De toespraak ging over het ontwerpproces bij Apple, waar ideeën zomaar kunnen ontstaan: “Voor mij is het nog steeds opmerkelijk dat er op een dinsdagmiddag geen idee is en dan later is er plotseling wel een idee.” Zoiets ontstaat uit een conversatie tussen mensen. Bij Apple bouwen ze dan een prototype, zodat het idee tastbaar wordt. Ive gaf aan dat hij design ziet als een voorwaarde, niet simpelweg als een onderdeel van productontwikkeling. Ook herhaalde hij nog eens dat Apple vaak nee zegt tegen goede ideeën om alle energie op een paar geweldige ideeën te richten.

Ive vertelde over de terugkeer van Steve Jobs bij Apple in 1997, toen er een frisse wind door het bedrijf ging. Het maken van fantastische producten zou voortaan voorop staan, met het idee dat de winsten vanzelf zouden volgen. “We zijn echt blij met onze omzet, maar ons doel is niet om geld te verdienen”, zei Ive. Het gaat om geweldige producten. “Als we succesvol zijn zullen mensen de leuk vinden en als we operationeel competent zijn, zullen we geld verdienen”. Zo gemakkelijk is het om Apple te zijn.

Meer weten: Wired UK

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juli 2012, 22:32
Categorie Apple
Onderwerpen apple, jonathan ive

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.