TomTom brengt vernieuwde Hands-Free Car Kit voor iPhone uit

TomTom heeft een vernieuwde carkit voor iPhone en Android-smartphones uitgebracht. De universele houder kan meerdere smartphones aan, eventueel met hoesje. De verbinding wordt daarbij gelegd via Bluetooth. Je kunt twee telefoons tegelijk koppelen.

tomtom-carkit
TomTom heeft een nieuwe TomTom Hands-Free Car Kit voor smartphones uitgebracht. De houder kost €100 en levert verbeterde geluidskwaliteit voor navigeren en telefoneren. De nieuwe houder is aanpasbaar, zodat vrijwel elk type smartphone erin past, met of zonder hoesje. Koop je de TomTom Hands-Free Car Kit met navigatie-app voor West-Europa, dan betaal je 150 euro.


Functies van de nieuwe carkit zijn onder andere Sound Boost, waarbij een ingebouwde 2 Watt-luidspreker de navigatiestem extra duidelijk laat horen. De microfoon in de carkit is uitschuifbaar, zodat je deze dichter naar de bestuurder toe kan brengen. Ook zorgen ruis- en echo-onderdrukking ervoor dat je duidelijker verstaanbaar bent tijdens het telefoneren. TomTom heeft ook gedacht aan een dubbele telefoonaansluiting, zodat gelijktijdig twee telefoons kunnen worden aangesloten. Met de antwoord- en weigerknop kun je een gesprek beantwoorden of weigeren, ook wanneer de iPhone niet in de houder zit. Opladen met de carkit kan natuurlijk ook, waarbij een speciale snellaadfunctie ervoor zorgt dat de iPhone minder tijd nodig heeft om op te laden. Bevestiging is mogelijk aan het dashboard of de voorruit.

tomtom smartphone autoMocht je de carkit willen kopen, dan heb je keuze uit twee versies: eentje met iPhone-aansluiting en een andere met micro-usb-aansluiting voor bijvoorbeeld Android-toestellen. De koppeling met de carkit wordt gelegd via Bluetooth, zodat je bijvoorbeeld een iPhone in de houder kunt zetten en tegelijk ook via een Android-telefoon bereikbaar bent. Dat verklaart ook meteen de wat hogere prijs ten opzichte van budget-autohouders, die vaak niet meer dan een stuk plastic met zuignap zijn. De TomTom-carkit bevat allerlei elektronica, zoals een Bluetooth-chip, speaker, versterker en microfoon. Op iPhoneclub publiceerden we een review van de vorige carkit.

Meer info: TomTom-carkit

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 juli 2012, 12:41
Categorie Accessoires
Onderwerpen carkit, tomtom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.