Reacties voor: MasterCard test Selfie Pay in Nederland: betaling verifiëren met een foto

MasterCard laat je voortaan betalen met een selfie. Het gloednieuwe initiatief Selfie Pay werd eerder al getoond, maar zal nu als eerst in Nederland worden getoond.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 12 reacties

  1. Een foto van jezelf is al genoeg? Niet zo veilig.

  2. Niet geheel correct.

    De pilot betreft 700 deelnemers ipv 750. Bovendien werkt het met video ipv foto om fraude te voorkomen. Bewegend beeld waar op que geknipperd moet worden om uit te sluiten dat kwaadwillenden met een foto van jou proberen in te loggen

  3. Niet geheel correct.

    In plaats van met foto’s te werken, is de biometrische verificatie met bewegend beeld om fraude te voorkomen. Men moet op que knipperen zodat kwaadwillenden niet met een foto van jouw hoofd kunnen inloggen.

  4. Of je print iemand anders zijn foto uit en maakt daarvan een foto..

  5. Dit is meer een hype dan echt beveiligen… Dit slaat nergens op! Touch ID is veilig maar ook niet wonderbaarlijk tegen hackers, laat staan een foto?!

  6. Lijkt mij inderdaad een beetje makkelijk te kraken/misbruiken.

    Overigens een opmerking aan de redactie. Via werkt al meer dan een jaar met een ecode. Echte vorm van two factor authentication. Je hebt daarbij een app nodig op je telefoon. Zou makkelijk zijn als dit ook via sms gaat zoals Google en Apple het ook doen. Nu moet ik weer die stomme app openen maar goed het is wel een stuk veiliger dan een vast wachtwoord.

  7. Uit andere berichtgeving blijkt dat er geknipperd moet worden met de ogen.
    Een foto zal dus niet helpen.

    Een video overigens wel 😉

  8. Origineel geplaatst door 020
    Of je print iemand anders zijn foto uit en maakt daarvan een foto..

    Dat was ook het eerste wat ik dacht

  9. Wat in het artikel niet bij staat is dat je moet knipperen met je ogen om te bewijzen dat je live bent en geen foto gebruikt voor je ‘selfie’.

    Op een of andere manier klinkt dit toch ‘old school’

  10. Het is met een video… Titel is dus fout. Maar op de iPhone gaat het met touchid. Het is enkel als extra beveiliging in plaats van secure Id wachtwoord of een ecode. Heb me net aangemeld, lijkt me erg handig!

  11. Fingerprint, irisscan, voice, heartbeat, handscan, face etc allemaal enorm ‘handig’, echter een heel groot risico is dat je invreten stelling tot wachtwoorden, tokens etc: JE KUNT ZE NIET WIJZIGEN!!!!! Dat die marketing boy van MC vanmiddag deze risico’s wegwuifde met argumenten als ‘maar het is cool’ en helemaal van dese tijd geeft al aan dat hij iets totaal niet begrijpt: biometrische eigenschappen miet je niet zomaar opslaan en verwerken als authenticatiefactor.
    De implementatie zoals Apple die heeft gedaan is heel netjes. De authenticatiefactor waarde wordt nl niet als primaire factor in de authenticatie gebruikt.

  12. Ik heb mij eigen ook opgegeven en werd net gebeld door MasterCard ik ben toegelaten tot de test heb net mijn code ontvangen. Op de iPhone werkt het alleen met touch ID en niet met een foto/selfie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.