iwatch-ciccarese

‘Massaproductie iWatch start pas in november’

De massaproductie van de iWatch start pas in november, zegt de betrouwbare analist Ming-Chi Kuo. De iWatch stelt Apple voor veel lastige problemen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iwatch-ciccareseAls je dacht nog dit najaar met een iWatch rond te lopen, dan moet je waarschijnlijk je verwachtingen bijstellen. De als betrouwbaar te boek staande analist Ming-Chi Kuo zegt dat de massaproductie pas in november van start gaat. Een aankondiging in september of oktober is nog steeds mogelijk, maar de iWatch-voorraden zullen aanvankelijk sterk beperkt zijn.

Kuo schrijft het in een onderzoeksnotitie aan klanten. Hij schat dat Apple de massaproductie midden of eind november zal starten, een maand later dan eerder gedacht. Daardoor zullen niet de verwachte 10 miljoen stuks van de iWatch in 2014 over de toonbank gaan, maar eerder 3 miljoen.

Kuo schrijft dat de iWatch lastig te maken is voor Apple, zowel wat hardware als software betreft. Apple wijkt bij de iWatch af van de normale componenten en materialen die ze bij de iPhone gewend zijn. De geavanceerde onderdelen die ze voor de iWatch nodig hebben, zijn moeilijker te maken. Er zou bijvoorbeeld een flexibel AMOLED-scherm in zitten, met een beschermlaag van saffierglas. Dat de massaproductie van saffierglas nieuw is voor Apple weten we al. Maar het bedrijf heeft ook nog niet eerder OLED-schermen in consumentenproducten gebruikt, beweert Kuo. Saffierglas is tot nu toe op kleine schaal gebruikt, namelijk in het beschermlaagje van de Touch ID-vingerafdrukscanner.

Ook op het gebied van micro-electronica is er veel nieuws te ontdekken. Apple zou een nieuw system-in-package (SiP) proces gebruiken om de circuits te verkleinen tot een formaat dat in een horloge past. Daarbij moet de iWatch ook nog waterdicht zijn en wellicht zit er ook technologie in om draadloos op te laden, al bevestigt Kuo dat niet.

Volgens geruchten heeft de iWatch een rechthoekig scherm met een diameter van 2,5-inch. Ook op dat punt zijn er uitdagingen, meent Kuo. iOS moet worden herontworpen, zodat het op een klein scherm past. Tegelijk moet de software goed samenwerken met de iPhone en iPad. Apple’s reputatie dat hardware en software subliem met elkaar samenwerken, stelt ze nu voor een uitdaging: het moet allemaal perfect werken en met zoveel nieuwe uitdagingen is het lastig om dat op elkaar af te stemmen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 16:52
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.