Wunderlist geeft voorproefje op versie 3.0 (video) [update]

Wunderlist 3.0 komt eraan! De vernieuwde app synchroniseert beter, heeft een nieuw design en heeft een niet storen-functie voor gedeelde lijsten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

wunderlist-3Wunderlist werd in 2013 door Apple uitgeroepen tot de beste Mac-app van het jaar. En dat is terecht, want de app heeft vele fans, die de gratis takenlijstapp graag gebruiken. Binnenkort komt er nog veel meer moois aan, want de ontwikkelaar achter de app heeft laten weten dat versie 3.0 eraan komt. Een video laat zien wat er zoal nieuw is. Het design en de functies zijn de afgelopen twee jaar nauwelijks veranderd, dus dit is groot nieuws. Met Wunderlist kun je takenlijstjes maken, die je met anderen kunt delen. Update: Wunderlist 3.0 verschijnt op 31 juli in de App Store.

Je stelt notificaties in, voegt notities toe en synchroniseert de lijstjes tussen meerdere apparaten. iPhone, iPad, Mac, Windows, Android, Kindle Fire en webbrowsers worden ondersteund. Wie de app professioneel wil gebruiken kan voor $5 per maand een Wunderlist Pro-abonnement afsluiten.

Wunderlist 3.0 verschijnt op 31 juli, zo maakten de ontwikkelaars bekend via hun Facebook-pagina. De app krijgt een volledig nieuwe interface, gebaseerd op iOS 7 en 8. Het contextmenu onderaan het scherm is aangepast, zodat je voortaan geen drie maar vier knoppen te zien krijgt: Share, Publish, Sort en More. Om de notificaties in de hand te houden kun je een lijst op ‘Do Not Disturb’ zetten, zodat je niet langer notificaties krijgt als vrienden of collega’s iets toevoegen aan de lijst, commentaar geven of bestanden uploaden.

De ontwikkelaar belooft nogal wat andere verbeteringen – in totaal 60 stuks:

As you’ve been patiently waiting, weve hand-crafted and optimized every single detail, to make Wunderlist 3 our best piece yet. When we asked you how we could make Wunderlist even better at helping you keep your life in sync, the answer was simple. Speed, performance and more seamless sharing. We’ve made over 60 new improvements to deliver a completely new Wunderlist experience thats truly a delight to use.

Het delen van lijsten is ook makkelijker geworden. Je kunt de takenlijst online publiceren en krijgt daarbij een URL die je met iedereen kan delen, ongeacht of hij/zij Wunderlist-gebruiker is. Voor het synchroniseren van een lijst moet je nog steeds omlaag trekken om handmatig het synchroniseren te starten. In plaats van een standaard iOS-cirkeltje krijg je een speciaal Wunderlist-icoontje te zien. Al bij het installeren van de nieuwe app zie je dat er iets veranderd is: het icoontje is nu weergegeven in flat design en de Mac-app is qua design gelijkgetrokken met de iPhone.

Wunderlist 3.0 staat op donderdag 31 juli in de App Store, aangepast voor iPhone, iPad en Mac.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juli 2014, 21:17
Categorie Apps
Onderwerpen takenlijst, todo, wunderlist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.