Reacties voor: ‘Zo wil Apple MacBook-toetsenborden kruimelbestendig maken’

Apple's toetsenborden op de MacBook zijn gevoelig voor kruimels en stof, maar Apple onderzoek manieren hoe ze dit kunnen oplossen. Apple omschrijft namelijk een toetsenbord met glazen paneel
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 6 reacties

  1. Toevallig gisteren nog contact gehad met iemand van support ivm het toetsenbord van m’n MacBook Pro 2017. Heb al vaker last gehad van keys die niet meer / scheef in te drukken waren ivm stof/kruimeltje. Nu reageert de letter N in 60% van de gevallen helemaal niet meer, net alsof je deze net iets harder moet indrukken om hem te registeren. Voor support was dit voldoende om in aanmerking te komen voor reparatie (zat sowieso nog garantie op, maar viel ook binnen dit reparatie programma).

    Het wordt de 2de keer dat deze macbook voor reparatie weggaat, 2 maanden geleden ook ineens m’n display helemaal naar de kl*te. Allemaal strepen in beeld, deze is ook weer onder garantie gefixt. Ik begin zo langzamer hand spijt te krijgen van dit model en verlang stiekem weer terug naar de MacBook Pro van 2013 die ik hiervoor had.

    Het schrale is ook nog eens dat ik 2u moet reizen voor een Apple Store. Hoogste tijd dat er eens eentje in Maastricht komt!

  2. Maak al een aantal jaar met alle plezier gebruik van een late 2013 Macbook Pro. Zoals het er nu naar uitziet gaat deze niet vervangen door een nieuwe Macbook. De toetsenborden typen niet lekker en er zijn ontzettend veel gevallen bekend van fabrieksfouten. Dat terwijl mijn 2013 Pro nog steeds als een malle doortikt.

    Ik ben benieuwd naar wat de toekomst brengt. Anders zal ik toch een ander alternatief moeten zoeken. De prijs daargelaten.

  3. Ik ben zo blij met mijn macbook pro uit 2015 nog, deze heeft nog een normaal keyboard.
    Ik heb het in de macstore in december weer eens geprobeerd(Aangezien je zo lang moet wachten), maar ik vind het ronduit verschrikkelijk typen die nieuwe toetsenborden.

    Gelukkig doe ik niet veel meer met macbook, even in de avond beetje internetten ermee.
    Maar als ik uitgebreide verslagen zou moeten tikken, oef dan had ik er een usb keyboard aangehangen.

  4. Ehm gewoon zo’n siliconen matje die je op je toetsenbord plaatst op eBay gekocht. Kan je roken en vreten boven je MBP

  5. Origineel geplaatst door Ap
    Ehm gewoon zo’n siliconen matje die je op je toetsenbord plaatst op eBay gekocht. Kan je roken en vreten boven je MBP

    Whahaha… ik wist niet dat het bestond, maar lijkt me de ideale oplossing!

  6. Gewoon niet eten boven je MacBook, tis net zoiets als wanneer je niet te hard rijdt hoef je ook geen bekeuring(en) te betalen.

    3D Touch als toetsenbord met feedback. Dat schept een hoop mogelijkheden. Maar of het lekker typt…

    Ik zet de meeste tijd van mijn gebruik mijn MacBook op een Roost stand, en gebruik ik een Magic Keyboard. Laten ze maar een losse touchbar maken. Dat zou wel te handig zijn. 😎

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.