Fletcher Previn van IBM.

Mac-gebruikers bij IBM vragen minder support dan pc-gebruikers

Slechts 5% van de Mac-gebruikers bij IBM heeft hulp nodig van de helpdesk. Bij pc-gebruikers ligt dit percentage rond veertig procent, zegt het bedrijf. De Mac is duurder in aanschaf, maar bespaart IBM uiteindelijk geld.

Fletcher Previn van IBM.Medewerkers van IBM blijken veel minder support nodig te hebben, sinds ze op de Mac zijn overgestapt. Bij werknemers die met een gewone pc werken, vraagt veertig procent om hulp bij de helpdesk. Bij Mac-gebruikers is dat slechts vijf procent. Sinds 1 juni kunnen de IBM-werknemers kiezen voor een Mac.

De cijfers werden bekendgemaakt op de JAMF Nation User Conference door Fletcher Previn (vice president van Workplace-as-a-Service bij IBM).

Hogere aankoopprijs, maar op lange termijn goedkoper

De aankoopprijs van een Mac is wel flink hoger dan van een gewone pc, maar op de lange termijn blijkt een Mac stukken goedkoper te zijn. Sterker nog, IBM beweert dat het bedrijf bij elke Mac die ze kopen geld besparen. Dit komt voornamelijk omdat er veel minder support nodig is voor Mac-gebruikers, waardoor mensen bij de IT-afdeling veel minder tijd kwijt zijn met het oplossen van problemen.

Mac-gebruikers bij IBM vragen om minder support.

Medewerkers stellen Mac gemakkelijk zelf in

Op dit moment stelt IBM 1900 Macs per week beschikbaar aan haar werknemers. In totaal zijn er 130.000 Macs en iOS-apparaten in handen van werknemers, maar voor het einde van dit jaar moeten dat er 150.000 tot 200.000 zijn. Voor het installeren van alle computers wordt gebruik gemaakt van Apple’s Device Enrollment Program en JAMF Software’s Casper Suite, waardoor het instellen naadloos werkt. Zo kan een gebruiker zelf Microsoft Office installeren, terwijl de IT-afdeling achter de schermen het licentie-gedeelte voor haar rekening neemt.

Het is niet zo verwonderlijk dat IBM steeds meer Macs en iOS-apparaten voor het personeel aanschaft en dat ze positieve ervaringen rapporteren. Apple en IBM werken sinds enige tijd nauw samen op het gebied van zakelijke software. Ook wat betreft het onderwijs werken beide bedrijven nauw samen met een app waarmee docenten gegevens van scholieren kunnen bekijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2015, 11:30
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen apple, ibm, mac

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.