Reacties voor: Mac App Store vanaf 6 januari geopend in 90 landen

Apple opent op 6 januari de Mac App Store in 90 landen, waaronder Nederland en België.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 25 reacties

  1. Volgens mij is er een stuk tekst weggevallen over het verschil tussen de app store op de mac en iphone ?

  2. Welk deel dan? Mij lijkt het artikel compleet, ook al is het beknopt.

  3. Origineel geplaatst door Rick
    Volgens mij is er een stuk tekst weggevallen over het verschil tussen de app store op de mac en iphone ?

    Ik zou niet zien wat je bedoelt! Apple vraagt 30 % van de omzet; in ruil voor die 30 % krijg jij data-opslag en marketing.

  4. En hoe zit het met de controle op o.a. stabiliteit en ethiek van de app, zoals dat bij iOS App store gebruikelijk is (ook wel Apple’s censuur genoemd)

  5. Ik ben zeer benieuwd! Denk niet dat het net zo populair word… Maar wat is het precieze verschil met die van de iPhone? Kun je ook iPhone Apps gaan gebruiken op de mac dan? Zou handig zijn!

  6. Dezwe zin loopt echt heel krom:

    Toch is er wel een belangrijk verschil: bij de iPhone zijn gebruikers bijna gedwongen om hun software Ontwikkelaars bepalen zelf welke prijs ze rekenen en houden 70 procent van de omzet.

  7. Cydia komt ook op de Mac 😀 Gelezen op OMT. Dus jailbreaken je Mac 🙂 Al is dit niet echt nodig, want via andere routes dan de Mac Store/Cydia kun je ook aan je software komen 🙂

  8. zit Nederland bij die 90 landen?

  9. ik kijk hier wel naar uit. als er wat goede simpele games op de mac komen en net zo makkelijk te krijgen zijn als op de iDevices zou echt super zijn.

  10. @Basz: wat is er nou handig om een applicatie te hebben aangepast voor touchscreen en kleine resolutie om dat op een groot scherm te gebruiken met een aanwijzer?

    voor de mensen die straks zegge: jaaah microsoft gaat na-apen wil ik alvast zegge: de ideeën voor een appstore in windows 8 zijn al een jaar geleden (perongeluk) bekend gemaakt

  11. Wellicht dat de Cydia Store voor OS X eerder gelanceerd zal worden dan de Mac App Store 🙂

  12. Origineel geplaatst door Exotic
    Cydia komt ook op de Mac Gelezen op OMT. Dus jailbreaken je Mac Al is dit niet echt nodig, want via andere routes dan de Mac Store/Cydia kun je ook aan je software komen

    Cydia heeft dus ook niks te maken met apps. Cydia is er voor homebrew programma’s en tweaks. Niet om gratis appstore spelletjes te downloaden.

  13. Betekent dit nu ook dat er een website komt van jullie genaamd: macplanet.nl?

  14. Waarom zou een vredesnaam cydia op je mac willen hebben? Het is toch vrij? Dus wat is het probleem? Cydia is groot geworden, omdat het tegen apple’s wil andere dingen ging doen dan toegestaan is. Nu mag dat wel, dus wat is het probleem?

  15. Cydia voor OSX bestaat al, heet usenet 🙂

  16. Zo goed van Apple om hier mee te komen! Voor IOS was het al perfect dat er 1 plek is waar je al je Apps kon halen. Nu het voor OSX ook gaat gebeuren wordt het veel eenvoudiger om de juiste software voor je iMac en MacBook te kopen.

  17. Lol..denk dat ik genoeg heb aan de appstore..Mn mac software koop ik gwn bij winkels of mooie online aanbiedingen en ik denk dat de mac store niet aan geweldige aanbiedingen zal doen.

  18. Origineel geplaatst door Buurtje
    En hoe zit het met de controle op o.a. stabiliteit en ethiek van de app, zoals dat bij iOS App store gebruikelijk is (ook wel Apple’s censuur genoemd)

    Ik durf te wedden dat Apple grofweg dezelfde regels hanteert. Maar het verschil is natuurlijk altijd dat ontwikkelaars hun software ook op andere manieren kunnen verspreiden, in tegenstelling tot iOS.

  19. Ik denk dat de prijzen voor de mac software gaan dalen. Vooral ook de games. Prijzen van >10 euro voor een game wordt verleden tijd. Mensen kunnen via de mac appstore hun spullen makkelijk met hun account binnenhalen. Geen gezoek op internet of gedoe met creditcards meer. Lekker makkelijk via je computer: kopen, installeer en huppetee. De verkoop zal, volgens mij, enorm gaan stijgen, dus de prijzen zullen dalen. De ontwikkelaars willen hun software kenbaar maken aan de kopers, dus veel sales, zoals je in de huidige appstores ook ziet. De aankoopdrempel zal net zo laag zijn als voor de appstores die er nu bestaan. Er wordt een massaal publiek bereikt die op deze manier veel makkelijker tot een aankoop zal overgaan.
    Ik kan ook niet wachten. Laat maar komen!

  20. Origineel geplaatst door stipsigaar
    zit Nederland bij die 90 landen?

    Wat denk je zelf?

  21. Origineel geplaatst door Basz
    Ik ben zeer benieuwd! Denk niet dat het net zo populair word… Maar wat is het precieze verschil met die van de iPhone? Kun je ook iPhone Apps gaan gebruiken op de mac dan? Zou handig zijn!

    volg de laatste presentatie maar op apple.com.. En hoezo niet populair ? welke apple product is nou niet populair na 2008?

  22. Mooi icoontje! 😉

  23. SBsettings voor MAC. zou wel oke zijn

  24. Denk dat dit wel degelijk een hit gaat worden!

    Enkele pluspunten van dit geheel is dat software goedkoper wordt. Vanaf de eerste aankondiging van Jobs over de Mac AppStore vielen mij prijzen op van $19,99 voor Pages, Keynote en Numbers. Vandaag zag ik aangepaste prijzen voor iWork van €59,99

    Ik zie leuke extra toevoegingen in de Mac AppStore voor iLife. Denk aan extra diashows, templates voor iMovie.

    Games die tot nu toe alleen nog voor iPad, iPhone en iPod uitkwamen zullen ook wel op de Mac gaan komen.
    Angry Birds voor op je Mac welke je bestuurd met de trackpad….

    Ik kan nog wel even door fantaseren.

  25. Origineel geplaatst door Tsjaap
    Zo goed van Apple om hier mee te komen! Voor IOS was het al perfect dat er 1 plek is waar je al je Apps kon halen. Nu het voor OSX ook gaat gebeuren wordt het veel eenvoudiger om de juiste software voor je iMac en MacBook te kopen.

    Dat moet de tijd leren. Op iOS is het de enige manier, op OSX kun je natuurlijk overal aan software komen.

    IMO wordt het eens tijd voor grafische shells (zoals op iOS) voor websites. Ik zou graag hebben dat ik een soortgelijke Facebook, Flipboard, TV Gids (enz enz) app op mijn iMac kan gebruiken.
    Vooral als ik apps zie werken op een iPad, krijg ik het gevoel dat websites zelf een beetje achterhaald zijn.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.