Mac App Store geopend met meer dan duizend applicaties

Apple heeft de deuren van de Mac App Store, de Mac OS X-applicatiewinkel geopend. Volgens Apple bevat de winkel meer dan duizend applicaties, zowel gratis als betaald.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Mac App StoreZojuist heeft Apple de deuren van de Mac App Store, de tegenhanger van de iOS App Store, geopend. Dit is vroeger dan gisteren nog werd verwacht. Apple kondigde in december aan dat de Mac OS X-applicatiewinkel vanaf 6 januari 2011 in 90 landen beschikbaar zou komen. De Mac App Store is een variant op de App Store die we al van de iPhone kennen, maar dan gevuld met applicaties voor de Mac. Het bevat betaalde en gratis apps, verdeeld over diverse categorieën.

De Mac App Store is alleen beschikbaar voor gebruikers van Mac OS X 10.6 (Snow Leopard). Gebruikers van het besturingssysteem kunnen via Software Update gratis de Mac OS X 10.6.6-update downloaden, die ondersteuning voor de applicatiewinkel toevoegt. Na het downloaden van de update en het installeren ervan (herstart vereist) verschijnt het icoon van de App Store in het dock, naast het icoon van “Finder”. Ook is de App Store te vinden onder het appeltje links boven in de taakbalk. De Mac App Store zal ook deel uitmaken van Mac OS X Lion, de opvolger van de huidige Mac OS X-versie. Deze zal komende zomer gelanceerd worden.

Met de Mac App Store wordt het eenvoudiger om Mac-applicaties te installeren. Als je al een iTunes-account hebt kun je hetzelfde account ook voor de Mac-applicatiewinkel gebruiken. Ook kun je applicaties die je gedownload hebt op meerdere Macs gebruiken en zelfs opnieuw downloaden als je de app bijvoorbeeld per ongeluk hebt verwijderd. Overigens is de Mac App Store een alternatief voor het installeren van applicaties en niet de enige manier, zoals Apple-topman Steve Jobs tijdens de introductie ervan ook al onderstreepte.

Mac App Store
Volgens Apple zijn er bij de lancering van de Mac App Store meer dan duizend applicaties beschikbaar, zowel gratis als betaald. Apple-topman Steve Jobs zegt er het volgende over:

With more than 1,000 apps, the Mac App Store is off to a great start. We think users are going to love this innovative new way to discover and buy their favorite apps.

In de Mac App Store zullen onder meer apps van Apple zelf los verkrijgbaar zijn, zoals iLife ’11 (iMovie, iPhoto en GarageBand) en de iWork-suite met Pages, Numbers en Keynote. Andere apps zijn de langverwachte versie 2 van Twitter-client Tweetie for Mac (tegenwoordig Twitter for Mac) en het spel Flight Control, dat ook voor de iPhone en iPad verkrijgbaar is.

Met dank aan alle tipgevers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 januari 2011, 15:41
Categorie Apple
Onderwerpen apple, lancering, mac app store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.