Luminati-CS1

De Lumenati CS1 maakt van je iPhone 6 een old school videocamera

De Lumenati CS1 maakt van je moderne iPhone 6 een klassieke videocamera, compleet met afschroefbare lens en fysieke opneemknop. Hoog hebbeding gehalte!

Luminati-CS1

Als je alleen al naar de Shot On iPhone campagne kijkt zie je al wat voor moois men met de videocamera van de iPhone 6 opneemt. Heb je er echter moeite mee om je klassieke videocamera op te geven voor een smartphone, dan is de Lumenati CS1 een mooie middenweg.

De Lumenati is een klassieke videocamera, die jouw iPhone 6 gebruikt als belangrijkste onderdeel. Via een gleuf op de achterkant van deze gadget schuif je de telefoon naar binnen, waarna je met de knoppen op de camera de videocamera van de iPhone 6 kunt bedienen. Opgelet: deze gadget werkt dus alleen met een iPhone 6.

Filmen met de camera en Lumenati-app

Ook je scherm is nog steeds zichtbaar, maar je hebt het toestel een stuk beter vast dankzij het handvat onder de camera en de lens waar je doorheen kunt kijken. Met de bijbehorende app bedien je de iPhone 6 gemakkelijk als hij in de camera zit, inclusief filters en snelle bewerk-opties.

Lees ook: Onze vergelijking van geavanceerde camera-apps

Luminati-CS1

Je kunt de Lumenati CS1 zo complex maken als je zelf wilt. Zo kun je er de lens van je camera op schroeven, of gewoon de lens gebruiken die bij de Lumenati geleverd wordt. Ook is er een uitsparing aanwezig voor een handvat, lamp of microfoon en klik je de camera gemakkelijk vast op de meeste statieven.

Kickstartercampagne gaat hard

Op de Kickstarterpagina van de retrocamera wordt inmiddels flink wat geld ingezameld om de productiekosten te dekken. De makers hopen een bedrag van 75.000 dollar op te halen, en zitten op het moment van schrijven na een dag al op 41.251 dollar. Bij een donatie vanaf 199 dollar krijg je een exemplaar van de Lumenati CS1 in februari 2016 thuisgestuurd.

Bekijk onderstaande video als je een idee wilt krijgen van wat voor soort video’s je met de camera kunt maken. De volledige Kickstartervideo is namelijk geschoten met een Lumenati CS1.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juli 2015, 20:30
Categorie Accessoires
Onderwerpen camera, crowdfunding, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.