Lumafusion 2.0

LumaFusion 2.0 werkt nu met externe schermen

Ontwikkelaar Luma Touch heeft een nieuwe versie van LumaFusion uitgebracht, de professionele tool om video's te bewerken op de iPhone en iPad. Er zitten allerlei vernieuwingen in, zowel qua uiterlijk als qua techniek.

LumaFusion 2.0

LumaFusion 2.0 kan nu twee keer zoveel tracks aan. Je kunt nu in totaal 12 tracks gebruiken, waarvan 6 met video en audio, plus nog eens 6 tracks voor alleen audio. De interface is ook verbeterd, met nieuwe vectoriconen en een verbeterde workflow. Met kleuren kun je markers aangeven en je kunt commentaar plaatsen om snel bepaalde plekken in je project te herkennen. Het nieuwe overzicht van je tijdlijn zorgt dat je je hele project in beeld hebt en makkelijk naar een bepaald punt kunt springen. Nieuw is ook de ondersteuning voor externe schermen. Daarbij wordt ook de layout aangepast aan het formaat van het scherm, zodat je meer ruimte op je toestel hebt voor bewerkingen.


Je kunt bij het bewerken van je video nu verbinding maken met GNARBOX 2.0. Gnarbox is een portable backup- en editing-systeem waarbij je foto’s en video’s rechtstreeks kunt bewerken. Je sluit deze aan op je iPhone of iPad en gaat aan de slag met de bijbehorende app… of met LumaFusion! Er zitten diverse aansluitingen op, waaronder SD, microSD en USB.

In LumaFusion vind je ook een nieuwe shuttle control, waarbij je de play-knop ingedrukt houdt om snel op variërende snelheden door je beelden te bladeren. Je kunt dan snel het gezochte frame terugvinden. Met track headers kun je makkelijker in de gaten houden welke content op welke track staat. Mocht je tijdens het werken met de verschillende tools tegen vragen aanlopen, dan verschijnt er een pop-up met meer uitleg.

Er zitten nog meer verbeteringen in, zoals geneste folders bij het maken van albums. En bij het opslaan van stijlen kun je nu ook lettertypes meenemen. Als je bang bent dat de app door al die verbeteringen traag is geworden: gelukkig niet. De maker heeft de performance verbeterd, zowel tijdens het bladeren als tijdens het afspelen.

Om LumaFusion 2.0 te gebruiken heb je minimaal iOS 11 of nieuwer nodig. De app is momenteel afgeprijsd naar €16,99. Op een later moment gaat de prijs omhoog naar iets meer dan 30 euro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juni 2019, 18:39
Categorie Apps
Onderwerp videobewerking
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.