Adobe Fresco voor iPad.

Adobe Fresco: aankomende tekenapp voor de iPad met kunstmatige intelligentie

Adobe heeft meer details gegeven over haar aankomende tekenapp Fresco, die voorheen bekend stond als Project Gemini. De app krijgt onder andere speciale kwasten genaamd Live Brushes, die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie.

Adobe Fresco is de aankomende tekenapp voor de iPad

Afgelopen oktober gaf Adobe al een preview van de tekenapp Project Gemini. De app heeft nu een nieuwe naam, namelijk Adobe Fresco. De app heeft zijn naam te danken aan een oude schildertechniek.

Fresco is Italiaans voor fris en is tevens een aloude schildertechniek die wereldwijd gebruikt wordt, zo legt Scott Belsky uit op de blog van Adobe. Met deze techniek verspreid de kunstenaar een soort plakkaat op de muur en terwijl deze nog nat is, schildert hij met onder andere water het kunstwerk. Er komt een soort chemische reactie vrij, waardoor er een bepaald effect ontstaat. Deze techniek komt ook tot zijn recht in de Fresco-app.

Dit heeft geleid tot de Live Brushes. Deze kwasten gebruiken kunstmatige intelligentie om het gedrag van olie en waterkleuren na te bootsen. De kleuren komen daarmee tot leven zodra je je kwast op het scherm zet, aldus Adobe. Kleuren worden daardoor ook makkelijk gecombineerd zodra je ze naast elkaar gebruikt. Ook voor olie zijn deze Live Brushes beschikbaar, waardoor er volgens Adobe een levensecht resultaat op het scherm verschijnt. Ook de kwasten van Photoshop zijn in de app beschikbaar.

Lagen en allerlei andere pro-functies zijn ook beschikbaar in de app. Toch blijft de app volgens de makers ook toegankelijk, bijvoorbeeld voor mensen die gewoon iets willen tekenen. Adobe Fresco komt als eerste naar de iPad en is geoptimaliseerd voor de Apple Pencil. Later komt er nog ondersteuning voor andere apparaten die met een stylus of een touchscreen werken.

Adobe Fresco voor iPad.

De app komt gratis beschikbaar en je kan je zelfs al aanmelden voor de testversie. Via de website van Adobe kun je je inschrijven. De komende tijd krijgen steeds meer gebruikers toegang tot de testversie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juni 2019, 20:01
Bron Bron Adobe
Categorie Apps
Onderwerp adobe

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.