Auping Smart Base anti-snurk.

Dit slimme bed wil een einde maken aan snurkers

Ligt je partner vaak te snurken en word jij daar wakker van? Beddenfabrikant Auping komt met een slim bed met een heuse anti-snurkfunctie. Het bed geeft de snurker een zetje, dankzij een apparaatje dat via een app te bedienen is.

Auping Smart base: slim bed voorkomt snurken

In de wereld van slimme koelkasten, speakers, verlichting, thermostaten en meer voor je smart home, introduceert beddenfabrikant Auping een slim bed met een nieuwe functie. Het bed belooft een einde te maken aan snurkers, want met een klein zetje krijgt de snurker een waarschuwing voor zijn luidruchtige slaapgedrag. Het bed bestaat uit een Auping Smart base en de Auping Connect, een klein apparaatje onder je bedbodem.


Dit slimme bed werkt als volgt. Het onderstel van het bed heet de Auping Smart base, die in verschillende configuraties beschikbaar is. Het spiraalbodem is verstelbaar en werkt met de Auping Connect. Dat is een apparaatje dat onder het bed zit en gekoppeld wordt aan een app. De app op je iPhone of iPad meet vervolgens het aantal decibel tijdens het slapen. Als er dan een snurker herkent wordt, kan het bed op twee manieren ingrijpen.

De meest subtiele manier is een korte beweging van het ruggedeelte. Dit moet ervoor zorgen dat de snurker zich omdraait. Helpt dat niet, dan kan het bed ook zo ingesteld worden dat het hoofdeinde iets omhoog komt. Dit opent de luchtwegen van de snurker, zodat hij of zij vrijer kan ademen. Het is te hopen dat het bed niet reageert op andere harde geluiden, om te voorkomen dat plotseling het hoofdeinde omhoog komt.

Auping Connect bed.

Meer slimme functies
Het bed heeft nog meer slimme functies, want er zit ook een wekker in. Zo kan het bed binnen 30 minuten voor de ingestelde werktijd het hoofdeinde een stukje omhoog doen, zodat je prettiger wakker wordt. Net als de waakmelder-functie op de iPhone kan de app een seintje geven als je moet gaan slapen.

De Smart base is ook te koppelen aan andere slimme apparaten. HomeKit-support is er niet, maar het bed werkt wel met de Google Home en Amazon Alexa, zodat je hem kan aansturen met je stem. Tot slot is er support voor de Homey-hub, zodat je hem kan koppelen aan allerlei apparaten in huis. Denk bijvoorbeeld aan je Sonos-speaker of Hue-verlichting. De Smart Base is vanaf vandaag beschikbaar. De Auping Connect kost €149.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juni 2019, 16:16
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerp slapen
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.