Reacties voor: Lodsys klaagt Angry Birds-ontwikkelaar, EA en andere speluitgevers aan

Lodsys heeft zijn aanklacht aangepast om Rovio, EA, Atari, Square Enix en Take Two Interactive erin te betrekken. Deze speluitgevers zouden patenten van het bedrijf schenden. Lodsys staat bekend als 'patenttrol', een bedrijf dat patenten koopt en uitbuit.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 18 reacties

  1. Hopelijk gaan EA en anderen deze lui eens flink uitkleden. Zodat ze geneens meer een app kunnen downloaden/gebruiken, omdat ze een iPhone niet eens meer kunnen betalen! ๐Ÿ™‚

  2. Kinderachtig hoor, stel nou dat het een andere opzet zou hebben en Apple de uitgever zou zijn ipv EA rovio en etc. Dan voldoet het patent wat Apple heeft wel zeker?
    Dan zou je alleen het verhaal achter de AppStore moeten veranderen.

    Tenzij de tekst onvolledig is en dit ook gaat voor de uitgevers omdat ze de patenten op android schenden.

  3. Simpel toch in Amerika, een wet maken die afpersende patentopkoopbedrijven verbied ? ๐Ÿ˜›

  4. @Tendonsie: Daarom hebben ze patenten in het leven geroepen om elkaars uitvindingimg niet te stelen. Maar nu op elk klein dingetje een patent wordt ingediend is het alleen maar mierenn*uken

  5. Zie hier het failliet van software-patenten. En dat systeem willen ze in Europa ook gaan invoeren?

  6. Het wordt tijd dat Lodsys gehackt wordt. SLOPEN!!

  7. Dus binnenkort verdwijnt ook Tiny Tower? Daar kun je extra bux verdienen door andere games van Nimblebit te bekijken…

  8. @Leo van der Meer: Ja, dat lijkt me een constructieve oplossing. En anders kunnen we altijd nog fysiek geweld gaan toepassen, of niet?

    Dit soort zaken zijn wettelijk toegestaan en zo lang dat het geval is, is er niet veel aan te doen, lijkt me. De oplossing ligt dan dus in een aanpassing van de wetgeving.

  9. Wat een geneuzel zeg. Patent op een knop om te upgraden naar volledige versie!? Kom op zeg. Slaan we niet een beetje door met patenten?

  10. Lodsys is gewoon de verpersoonlijking van de nieuwste vorm betreffende mafiapraktijken. Dood aan hen!

  11. Lodysys is de nieuwe apple dus haha. Ik vind het nergens opslaan dat ze zo zielig doen. Zoals eerder aangegeven is het is gewoon mierenneukerij.

  12. Hopelijk kleden ze Lodsys zo ver uit dat ze met de taxi terug naar huis moeten.

  13. Vind het wel slim, ik ben direct ook de patenten business in gegaan en direct een patent laten vastleggen op interactie bij spellen. Als iemand interactie gebruikt in zijn spel wil ik geld zien please (alle gekheid op een stokje patenten zijn zoooo 2006!! Welkom tot de deel en open source generatie en een betere wereld) elkaar helpen ipv kapot maken.

  14. Dit houdt toch nooit stand, want dan zou Google nooit een app mogen maken waarin ze hun eigen advertenties plaatsen.

  15. Op zich wel slim bekeken van Lodsys: patenten opkopen om te misbruiken tegen ‘schenders’. Gat in de markt!

    Dit laat maar weer eens zien hoe belachelijk het patentrecht in elkaar steekt. Het probleem ligt ook niet bij Lodsys (geef ze eens ongelijk) maar bij het systeem zelf. Je kunt eenvoudigweg niet ALLES in een patent vast laten leggen omdat dat een te zware en te grote beperking oplegt. De fout zit bij de patentenburo’s die een patent toewijzen!

    Net zoiets als concurrentiebeding. Is totaal niet meer van deze tijd en wordt defacto nietig verklaard indien aangevochten. Ik vermoed dat dat ook met deze patentenstrijd gaat gebeuren. Daarom is het op zich goed dat een Lodsys bestaat. Op die manier wordt de belachelijkheid van het systeem aangetoond en kunnen wetswijzigingen worden doorgevoerd die te generalistische patenten verbieden!

  16. Ben blij dit te horen. Tenminste, ik denl toch als en Rovio en EA en Apple een batterij advocatenaar de rechtbank sturen, ze snel een toontje lager zullen zingen.

  17. Ik moet wel toegeven dat ze ballen hebben. Kennelijk zijn ze nogal overtuigd van hun gelijk.

  18. Zielig als je zo je geld moet verdienen…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.