Vodafone kondigt nieuw Smart-abonnement nu zelf aan

Vodafone gaat nieuwe abonnementen invoeren vanaf 1 augustus, zo is nu officieel bevestigd. Er komt een speciaal Smart-abonnement waarmee je in het buitenland kunt internetten, bellen en sms'en volgens Nederlandse tarieven.

vodafone logoGisteravond lekte er informatie over de nieuwe abonnementen die Vodafone gaat invoeren. Er zou sprake zijn van lagere datalimieten en een nieuw abonnement waarbij roaming al standaard is inbegrepen. Vanochtend vroeg kondigde Vodafone dat abonnement ook zelf aan: ze komen met een nieuw abonnement voor smartphones, dat als eerste roaming gaat aanbieden tegen Nederlands tarief.


De abonnementen gaan op 1 augustus in en heten Bel + SMS + Web Smart. Het nieuwe abonnement bevat onbeperkt sms’en, mobiel internetten, bellen en sms’en binnen de Nederlandse bundel in de 42 Passport landen en afrekenen per seconde bij het afrekenen. De snelheid van de databundel loopt op tot 14,4 Mbps en je krijgt bij elke bundel minimaal een datalimiet van 1000 MB. Eventueel kun je extra bundels en BloX bijkopen.

Vodafone laat weten dat de databundels overal voor te gebruiken zijn, zoals VoIP en chat. Je mag zelfs tethering gebruiken, maar voor dat riante aanbod moet je wel iets meer betalen dan gebruikelijk: vanaf 42,50 euro. Ook geldt het gunstige roamingtarief maar voor 60 dagen per jaar. Voor bellen gelden de Nederlandse prijzen na een opstarttarief van 10 cent en voor sms’en geldt in het buitenland een limiet van 500 sms’jes per maand.

Andere abonnementen

Vodafone laat in het persbericht weten dat het abonnement Bel + SMS + Web vrijwel ongewijzigd blijft. Wel zullen de datalimieten worden aangepast, al worden die nog niet officieel gespecificeerd. Bij alle abonnementen krijg je een sms’je als 90 procent van de databundel is verbruikt. Je kunt als klant daardoor je dataverbruik in de gaten houden of extra bundels bijkopen. Dit kost 2,50 euro voor 100 MB, waarbij de bundels stapelbaar zijn (bij KPN is dit niet het geval). Daarnaast blijft er het Bel + SMS-abonnement, voor mensen die nog niet mobiel internetten. Het abonnement Bellen verdwijnt. En een geruststelling voor alle klanten: “Het gebruik van WhatsApp blijft net als voorheen toegestaan”, aldus Vodafone.

Reacties: 46 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.