Vodafone gaat strengere datalimieten hanteren en roaming-abonnement invoeren

Vodafone hanteert vanaf 1 augustus 2011 nieuwe abonnementen en kondigt veel strengere datalimieten aan. Alleen het iPhone-abonnement blijft momenteel gelijk in prijs.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Vodafone op de hellingVanaf 1 augustus dit jaar introduceert Vodafone nieuwe abonnementen waarbij veel strengere datalimieten gelden. De telecomaanbieder gaat daarmee KPN achterna die dezelfde maatregel eerder deze week bekend maakte. De duurste abonnementsvariant bij Vodafone heeft een datalimiet van 900MB. Nu hanteert Vodafone nog 1GB dataverkeer voor alle abonnementen behalve de goedkoopste. Die heeft een datalimiet van 250MB, maar dat wordt dadelijk gereduceerd tot 200MB.

De verlaging van de datalimiet geldt voor alle abonnementen, behalve het standaard Vodafone iPhone-abonnement. Daar wordt momenteel door Vodafone nog niets aan veranderd. De informatie over de nieuwe abonnementen lekte uit via Tweakers.

Vodafone heeft de abonnementen nu zelf officieel aangekondigd.

Datalimiet 200MB bij goedkoopste abonnement

Bij de 200MB datalimiet in het goedkoopste abonnement is al een zogenaamde dataverdubbelaar ingeschakeld die Vodafone bij haar abonnementen gaat leveren. Gebruikers kunnen 100MB extra data kopen voor 2,50 euro – maar betalen dat alleen als ze daadwerkelijk meer data verbruiken dan is toegestaan binnen de bundel. Voor tethering, een techniek waarbij de telefoon fungeert als modem voor bijvoorbeeld een laptop, moet een extra bundel worden afgesloten. De snelheid bedraagt 3,6Mbps voor alle abonnementen.

Nieuw Vodafone-abonnement: Smart

Tevens komt Vodafone met een nieuwe abonnementsvorm en dat is het Smart-abonnement. Daarmee kan ook gebruik gemaakt worden van roaming op de mobiele telefoon in 42 Vodafone passport-landen voor maximaal zestig dagen per jaar. De datalimieten beginnen bij 1GB en lopen op tot 2 GB bij de abonnementen. Het goedkoopste Smart-abonnement begint bij 42,50 euro. Daarbij heeft de gebruiker naast 1 GB internet slechts 100 belminuten tot zijn beschikking.

Per 1 augustus vervalt bovendien het Bellen-abonnement van Vodafone. Klanten mogen na zes maanden van abonnementsvorm wisselen, maar daarbij vervallen eventuele kortingen op de abonnementsprijs.

De abonnementen zien er als volgt uit:

vodafone-bsw-2012

vodafone-bsw-smart-2012

vodafone-bsw-sim-only

vodafone-bs-2012

Bij alle abonnementen met data staat standaard de ‘dataverdubbelaar’ aan. De hoeveelheden in de tabellen zijn dan ook inclusief deze verdubbelaar. De prijzen in de laatste tabel zijn voor éénjarige/tweejarige abonnementen.

Tipgever: Sven

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 augustus 2014, 23:42
Categorie Providers
Onderwerpen abonnementen, datalimiet, prijzen, Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.