wwdc-2015-uitnodiging

Zo kijk je vanavond naar de livestream van WWDC 2015

We bereiden je helemaal voor op de WWDC 2015 later vanavond. Hoe kijk je naar de stream van Apple's grote software-evenement? We zetten alle streamingopties op een rij.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

wwdc-2015-uitnodigingOm 19:00 uur Nederlandse tijd begint Apple’s presentatie op WWDC 2015, waarbij alle grote softwareplannen voor dit jaar worden aangekondigd. Wat gaat Apple doen met iOS 9? Welke kant gaat OS X 10.11 op? Krijgt de Apple Watch een grote software-update? En hoe zit het nou eigenlijk met Apple Music? We gaan het later vandaag allemaal live meemaken. Je kunt Apple’s WWDC-presentatie namelijk gewoon zelf kijken met behulp van een livestream. In dit artikel lees je hoe je het beste kijkt naar de WWDC 2015-livestream. Op een Apple TV, iPhone, iPad of Mac, maar ook op Windows-computers of Android-toestellen.

Lees ook: WWDC 2015: wat kunnen we verwachten?

Volg de keynote op iCulture!

Heb je geen tijd om de WWDC 2015 livestream zelf te kijken? Geen nood, want op iCulture doen we natuurlijk uitgebreid verslag van aankondigingen. Zodra Apple een nieuw product introduceert, lees je op iCulture alles erover in artikelen en kun je reageren op alle aankondigingen. Heb je moeite om de aankondigingen te volgen (“Wat zei ‘ie ook alweer?”), dan ben je ook op onze site op het juiste adres: alle data, specs, prijzen en functies zetten we zo snel mogelijk zwart op wit.

Op Twitter volg je via @iCulture alle aankondigingen op de voet. Dus of je maandag nu thuis zit of moet werken: op allerlei manieren houden Apple en iCulture je op de hoogte!

WWDC 2015 stream officieel voor Apple-apparaten

Heb je een apparaat van Apple? Dan kun je de livestream van WWDC 2015 kijken via de officiële methodes. Hieronder zie je per device hoe de stream precies bekeken kan worden.

Apple TV

WWDC 2015 livestream Apple TVOp de Apple TV is sinds vorige week een speciaal WWDC-kanaal beschikbaar, waarmee je vanavond om 19:00 uur naar de livestream kijkt. Het kanaal verschijnt automatisch als je Apple TV aan de volgende voorwaarden voldoet:

 • Apple TV tweede generatie of nieuwer.
 • Software-update 6.2 of nieuwer geïnstalleerd.

Zie je het kanaal niet staan? Dan is hij misschien als verborgen gemarkeerd. Dit kun je veranderen bij Algemeen > Ouderlijk toezicht. Daar zoek je naar het WWDC-kanaal, waarna je op de bevestigingsknop drukt om hem weer te tonen.

iPhone, iPad of iPod touch

Je kunt op iDevices kijken naar de livestream vanuit de mobiele Safari-webbrowser. Je hoeft dan alleen maar de Apple live-website te bezoeken en de videospeler te starten. Je moet aan de volgende eisen voldoen om de livestream te bekijken:

Er is op iOS nog een alternatief: de Nederlandse streaming-app Mijn TV gaat de livestream van WWDC 2015 ook tonen.

Mac

Ook op de Mac kijk je naar de livestream vanaf de website. Hiervoor moet je aan het volgende voldoen:

 • OS X 10.8.5 (Mountain Lion) of nieuwer geïnstalleerd.
 • Safari 6.0.5 of nieuwer geïnstalleerd.

WWDC 2015 kijken op Windows en Android

Geen Mac, iPhone of ander Apple-product in huis, maar wil je vanavond wél graag naar de WWDC-livestream kijken? Geen nood: er zijn manieren om via een omweg alsnog het evenement te bekijken. Hieronder lees je hoe de livestream op Android en Windows makkelijk te zien is.

Windows

VLC WindowsJe kunt met de mediaspeler VLC alsnog kijken naar de livestream op een computer met Windows geïnstalleerd. Dit doe je door de volgende stappen te volgen:

 1. Download VLC Media Player van de officiële website, installeer en open het programma.
 2. Ga naar Media Open Network Stream en druk op Network.
 3. Plak bij Please enter a network URL de volgende link:

http://p.events-delivery.apple.com.edgesuite.net/15pijbnaefvpoijbaefvpihb06/m3u8/atv_mvp.m3u8

Let wel op: als de stream nog niet is gestart, zal de link nog niet werken. Deze methode werkt hoogstwaarschijnlijk ook in de Linux-versie van VLC, maar we hebben het op dit platform niet kunnen testen.

Android

Android-gebruikers kunnen net als op Windows gebruikmaken van VLC om naar het evenement te kijken. Zij doen dit als volgt:

 1. Download VLC Media Player via Google Play.
 2. Start VLC en open het app-menu.
 3. Druk op Stream.
 4. Plak de volgende link in het lege veld:

http://p.events-delivery.apple.com.edgesuite.net/15pijbnaefvpoijbaefvpihb06/m3u8/atv_mvp.m3u8

Je moet wachten tot de stream start om dit werkend te krijgen.

WWDC 2015 om 19:00 van start, iCulture doet verslag!

Apple’s WWDC-keynote begint om 19:00 uur Nederlandse tijd. Je kunt met bovenstaande instructies het gehele evenement live volgen, maar er zijn nog veel meer manieren om het Apple-nieuws mee te krijgen. We doen hier op iCulture bijvoorbeeld uitgebreid verslag van alle aankondigingen, waardoor je zo snel mogelijk in een artikel te zien krijgt wat Apple in petto heeft. Op Twitter doen we via @iCulture live verslag van het evenement, zodat je bijvoorbeeld onderweg op de hoogte blijft zonder data voor een videostream te verstoken. Kan je echt niet wachten? Bereid je dan alvast even voor met onderstaande artikelen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2015, 20:25
Categorie Apple
Onderwerp wwdc 2015

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.