Mijn TV icon

Mijn TV: iPhone-app bundelt streams van televisiezenders

De Nederlandse iPhone-app Mijn TV laat je kijken naar live televisiezenders. Met kanalen van onder andere de NPO en regionale omroepen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Mijn TV iconDe App Store is een Nederlandse app voor live-televisie rijker. In Mijn TV vind je een verzameling televisiezenders die je met een enkele tap kunt bekijken. Dat zijn er tientallen, maar het gros bestaat uit regionale zenders en kanalen van de NPO.

Doeltreffend ontwerp

Het design van Mijn TV had haast niet simpeler kunnen zijn. Zodra je de app opent krijg je een lijst met grote zendericonen te zien, waar je op kunt tappen om een kanaal te openen. Bij iedere zender staat ook een kleine i-knop, waarmee je eerst kunt lezen wat er op een zender wordt afgespeeld. Met de hamburgerknop linksboven in het scherm kun je snel schakelen tussen een overzicht van alle zenders, de publieke omroepen en regionale kanalen. Hier vind je ook knoppen om het NOS Journaal snel terug te kijken. Een filmgids laat zien wat er vandaag op televisie wordt afgespeeld – maar deze laat ook films zien op kanalen afwezig in de app.

Mijn TV kanalenMijn TV menu

Legaal maar minder uitgebreid

De lijst van zenders in Mijn TV lijkt in eerste instantie groot, maar beperkt zich dus vooral tot regionale omroepen en lokale kanalen. De app biedt hierdoor eigenlijk een wat mager alternatief op je ouderwetse tv-abonnement. Je kunt bijvoorbeeld geen zenders van RTL of SBS in de app bezichtigen. Op zich logisch: de livestreams van de commerciële omroepen zijn niet zomaar te benaderen door een ontwikkelaar. De wat schimmige iOS-app Live TV Kijken biedt wel toegang tot dit uitgebreidere zenderpakket, maar de legaliteit hiervan wordt al langer in twijfel getrokken. Mijn TV speelt het wat veiliger.

Mijn TV player

Omdat de livestreams gebruikt door Mijn TV vrij makkelijk te vinden zijn, verliest deze app echter wat van zijn functionaliteit. Wil je immers naar NPO 1, NPO 2 of NPO 3 kijken, dan kan dit ook vanuit de officiële NPO-app. Sommige regionale zenders bieden op vergelijkbare wijze hun televisiezender aan in een app of mobiele website. Mijn TV bundelt enkel de mogelijkheden van verschillende apps, en hult dit in een mooi jasje.

iPad-app op komst

Op het moment van schrijven is Mijn TV er alleen nog voor de iPhone. Je kunt de app op de iPad gebruiken, maar moet dan rekenen op zwarte randen om de app heen. Daar komt verandering in, vertelt ontwikkelaar Sebastiaan de Weert aan iCulture. Versie 1.1 van Mijn TV is ingediend bij Apple, met daarin ook ondersteuning voor de iPad.

De prijs van de app lijkt overigens wat experimenteel: in eerste instantie zal Mijn TV €0,89 kosten, maar de prijs zal iedere dag stijgen met 90 eurocent. Op deze manier hoopt de maker de ‘sweet spot’ te vinden.

Conclusie Mijn TV review

Mijn TV is een fraai ontworpen alternatief op al die andere apps waarmee je naar NPO-zenders en regionale omroepen kunt kijken. Een sterk staaltje verzamelwerk voor de ontwikkelaar. Hierdoor is de app echter alleen interessant voor gebruikers die gemak en ontwerp voorop stellen. Er zijn genoeg (soms omslachtige) manieren om naar hetzelfde zenderpakket te kijken.

Pluspunten

  • Fraai, doeltreffend ontwerp.
  • Combineert zenders van meerdere apps.

Minpunten

  • Dit kan ook met een aantal officiële gratis apps.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 januari 2015, 14:30
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerp televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.